مشاوره حقوقی رایگان - مهلت دریافت اجرائیه

سلام
محکوم علیه بعد از قطعی شدن رای تا چه زمانی فرصت دارد از دادگاه درخواست اجرائیه نماید
(منظور شخصی که محکوم کرده طرف مقابلشو ) ممنون

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

پایان ندارد هر وقت بخواهد اما اگر یک سال گذشت پرونده را میفرستن بایگانی راکد و سخت میشه

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

کسی که حکم به نفعش صادر شده محکوم له می باشد و هر زمانی میتواند درخواست صدور اجراییه نماید و محدودیت ندارد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
زمان مشخصی ندارد رای قطعی است
اما اجرائیه 5سال اعتبار دارد....

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

موقعی که رای قطعی صادر شد میتواند تا مدتی هر وقت خواست اقدام کند

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

تا هر زمان بخواهد می‌خواهد اجرائیه بگیرد مهلتی ندارد ولی اگر اجرائیه گرقته و 5 سال از آن سپری شود باید مجدد تقاضای صدور اجرائیه دهد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بعد از قطعیت حکم بلافاصله میتوانید درخواست دهید زمانی ندارد . ولی نباید از حد متعارف بگذرد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. محکوم له ، مهلت خاصی ندارد می تواند هر زمانی تقاضای اجراییه نماید .

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

هر زمانی تمایل دارد ولی اگر اجراییه صادر شود تا 5سال معتبر هست

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
زمان مشخصی ندارد
هر زمانی که بخواهد می تواند درخواست صدور اجرائیه بدهد و از طریق اجرای احکام موضوع را پیگیری کنید.
بعد از درخواست صدور اجرائیه اگر ظرف پنج سال پیگیری نکند مجدد باید درخواست صدور اجرائیه بدهد.
از طرفی بعد از یک سال اگر پرونده را پیگیری نکند پرونده می‌ره بایگانی راکد.
بهتر است در اولین فرصت پیگیری بشه.

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

پرسشگر عزیز منظور شما قطعا محکوم له میباشد
محکوم له در دعوای حقوقی، پس از قطعیت رای میتواند درخواست اجرا نماید هیچ محدوده زمانی برایش درنظر گرفته نشده ولیکن درخاطر داشته باشید که پس از گذشت مدت طولانی، شعبه صادر کننده رای پرونده را به قسمت بایگانی راکد میفرستد و آنگاه شما باید ابتدا پرونده را از بایگانی راکد خارج کنید و بعد درخواست اجراییه نمایید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
در حقیقت سوال شما با توجه به توضیحی که در داخل پرانتز داده‌اید محکوم‌له می‌باشد. بنابراین زمانی که رای صادر شده قطعی شود و به عبارت دیگر مهلت تجدیدنظرخواهی به اتمام رسیده باشد می‌توانید لایحه‌ای تحت عنوان درخواست صدور اجرائیه تقدیم کنید.

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

از طریق دفترخدمات قضایی برای تشکیل پرونده اجرایی و صدور اجرائیه نسبت به رای قطعی اقدام شود.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

محکوم له محدودیتی ندارد ولی بهتر است در اسرع وقت اقدام نماید

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

مدت درخواست اجرای احکام حقوقی زمان ندارد مگر درربرخی موارد

به موجب ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی « هر گاه از تاریخ صدور اجراییه بیش از پنج سال گذشته و محکوم‌له عملیات اجرایی را تعقیب نکرده باشد اجراییه بلااثر تلقی می‌شود و‌در این مورد اگر حق اجراء وصول نشده باشد دیگر قابل وصول نخواهد بود. محکوم‌له می‌تواند مجدداً از دادگاه تقاضای صدور اجراییه نماید ولی در‌مورد اجرای هر حکم فقط یک بار حق اجراء دریافت می‌شود.» با توجه به این ماده مشخص می گردد که چنانچه اجرای حکم به دلایلی از جمله عدم دستیابی به محکوم علیه یا اموال وی و یا هر علت دیگری در مدت زمان خاصی امکان پذیر نباشد، این امر موجب نمی شود که محکوم له ( شخصی که رای به نفع وی صادر شده است ) دیگر حقی برای تعقیب عملیات اجرائی نداشته باشد، فقط در صورتی که از زمان صدور اجرائیه پنج سال گذشته شده باشد، محکوم له باید درخواست صدور اجرائیه جدید نماید، در این صورت عملیات اجرائی ادامه پیدا می کند.

با اینکه برای اجرا حکم در قانون مدت مشخصی تعیین نشده است، اما این قاعده، استثنائاتی هم دارد، که به شرح ذیل است :

1-اجرای حکم تخلیه در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356

-اجرای حکم تخلیه در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356

از جمله این استثنائات در خصوص اجرای حکم تخلیه در ماده 28 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 آمده است بدین صورت که در مواردی که حکم تخلیه عین مستأجره با پرداخت حق کسب یا پیشه و یا تجارت صادر و قطعی می‌شود موجر مکلف است ظرف سه‌ماه از تاریخ ابلاغ حکم قطعی وجه معینه ( مبلغ مربوط به حق کسب یا پیشه یا تجارت ) را در صندوق دادگستری تودیع یا ترتیب پرداخت آن را به مستأجر بدهد والا حکم مزبور ملغی‌الاثر خواهد بود‌، البته اگر بین طرفین مدت بیشتری در خصوص تخلیه توافق شده باشد، به آن توافق عمل می شود.

در صورتی که حکم تخلیه بدون پرداخت حق کسب یا پیشه یا تجارت صادر شود موجر باید ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ حکم قطعی تقاضای صدور اجرائیه‌نماید، در غیر این صورت حکم صادر شده ملغی‌الاثر می شود؛ در این مورد هم اگر بین موجر و مستأجر برای تأخیر تخلیه توافق شده باشد به توافق عمل می شود.

یک مورد دیگه ای هم برای اجرای حکم در زمان معین در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 56 در ماده 19 آن پیش بینی شده است و آن هم در صورتی است که مستاجر براساس تجویز دادگاه می تواند منافع مورد اجاره را به دیگری منتقل نماید، در این صورت منافع مورد اجاره باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ حکم قطعی با سند رسمی به مستاجر جدید انتقال یابد، در غیر این صورت حکم مزبور ملغی الاثر می شود.

2- اجرای حکم طلاق در قانون حمایت خانواده مصوب 1391
در صورتی که طلاق به درخواست زوجه باشد، دادگاه حسب مورد، مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت می کند. ( ماده 26 قانون حمایت خانواده )، مدت اعتبار حکم طلاقی که براین اساس صادر شود، شش ماه پس از تاریخ ابلاغ رأی فرجامی یا انقضای مهلت فرجام خواهی است.( ماده 33 قانون حمایت خانواده ) در صورتی که در این مدت حکم طلاق اجرا نشود، حکم مزبور ملغی الاثر می شود.

3- اجرای حکم گواهی عدم امکان سازش

در صورتی که طلاق، توافقی یا به درخواست زوج باشد، دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام می کند. ( ماده 26 قانون حمایت خانواده )، مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رأی قطعی یا قطعی شدن رأی است. چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند، گواهی صادرشده از درجه اعتبار ساقط است.( ماده 34 قانون حمایت خانواده )

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بعد از ابلاغ اجراییه ، محکوم علیه ظرف 10 روز باید مبلغ محکوم به را پرداخت نماید و یا در ظرف یک ماه از ابلاغ اجراییه دادخواست اعسار را مطرح نماید

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام

محکوم له بعد از قطعی شدن رای پرونده هر زمانی بخواهد می‌تواند درخواست صدور اجراییه نماید

پس از آن کسی که در حکم نام او آمده است 10 روز فرصت دارد که با میل و رضایت خود رای را اجرا کند در غیر این صورت رای به‌وسیله دادورز اجرا خواهد شد.

در این مرحله اجرای احکام مالی و غیرمالی فرق خواهد داشت

در اجرای احکام مالی هم تفاوت‌هایی بین اموال منقول و غیرمنقول وجود دارد.

مرجعی که می‌توانید با مراجعه به آن از همه زیر و بم‌های اجرای رای آگاه شوید قانون اجرای احکام مدنی است.

مهدی نجف نژاد

جناب آقای مهدی نجف نژاد :

پس از قطعی شدن حکم امکان ارسال اجراییه هست

علی بیگ زاده جنگان

جناب آقای علی بیگ زاده جنگان :

سلام
در پرونده های حقوقی محدودیتی وجود ندارد هر موقع که بخواهید

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

محدودیتی ندارم همزمان بخواهد می تواندآنرابه اجرا بگذارد

سیده فاطمه جوادی سیدیان

سرکار خانم سیده فاطمه جوادی سیدیان :

سلام
بعد از قطعي شدن رای ، امکان درخواست صدور اجرائیه وجود دارد

مهدي  حسنوند

جناب آقای مهدي حسنوند :

با سلام
بلافاصله پس از قطعیت حکم میتونید تقاضای صدور برگ اجرائیه کنید

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

پس از قطعی شدن رای میتواند درخواست صدور اجرائیه نماید و محدودیتی در مهلت ندارد

علی تیرالوند یوسفی

جناب آقای علی تیرالوند یوسفی :

با سلام لطفا جهت بررسی بیشتر موضوع و دریافت پاسخی تخصصی ، فنی و بهتر تماس تلفنی برقرار فرمایید .

رضا  اميري زاده

جناب آقای رضا اميري زاده :

سلام: وقت بخیر. به محض قطعی شدن رای و ارسال پرونده به شعبه بدوی می تواند تقاضای صدور اجرائیه نماید.
رضاامیری زاده وکیل پایه یک دادگستری استان قم.
amirizadeh.blogsky.com
amirizadeh.vakil@gmail.com
r_amirizadeh @

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

منظورتان محکوم له هست ، بعد از قطعیت حکم هر زمان که بخواهد میتواند تقاضای صدور اجرائیه نماید محدودیت زمانی ندارد و مشمول مرور زمان هم نمیشود.