مشاوره حقوقی رایگان - عدم پرداخت نفقه زوجه و پسر 18 ساله

باسلام
زوج که منزل را ترک کند و نفقه همسر و فرزند (پسر 18)ساله را پرداخت نکند و 4 ماهه که به منزل مادربزرگش رفته و هیچ کاری نمیکنه چه اقدامی انجام دهم؟
آیا پسر 18ساله در حال تحصیل می تواند نفقه دریافت کند نفقه قبل چی میتونه؟
مبلغ نفقه چه جوری محاسبه میشه همسرم کارمند دولت هستند.
نفقه قبل زوجه چی چه جوری میتونم ثابت کنم که یکساله هیچ خریدی نکرده و هیچ هزینه ای نداده

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

بله برای زوجه نفقه معوقه و جاریه قابل مطالبه است و برای فرزند پسر نیز نفقه حال قابل مطالبه است (اگر در حال تحصیل باشد) میزان آنرا کارشناس تعیین می کند.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مستحضر باشید که نفقه گذشته فرزند قابل مطالبه نمی باشد

اما در صورتی که فرزند در حال تحصیل باشد تا 25 سالگی شامل نفقه میشود

شود نفقه زوجه در هر حال می بایست پرداخت شود

و روش محاسبه آن به این صورت است که هر شخصی نفقه های جداگانه دارد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله زوجه میتواند دادخواست مطالبه نفقه معوقه و جاری را طبق نظر کارشناس رسمی مطرح نمایید

و فرزند هم اگر مشغول به تحصیل باشد میتواند دادخواست مطالبه نفقه را مطرح نماید

و مبلغ نفقه توسط کارشناس رسمی تعیین خواهد شد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

نفقه قبیل و حال زوجه قابل مطالبه هست ولی نفقه گذشته فرزندان قابل مطالبه نیست پسر شما اگر درس میخواند تا 25سالگی باید پدرش هزینه های متعارف او را بپردازد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام نفقه زوجه و فررند تا سن 26 سال اگر مشغول تحصیل باشد قابل مطالبه است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود نفقه گذشته فرزند قابل مطالبه نیست
نفقه گذشته زوج و حال و آینده قابل مطالبه است
بدیهی است هر مدعی یا شاکی می‌بایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود...

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
زوجه می تواند دادخواست مطالبه نفقه بدهد و از تاریخی که نفقه پرداخت نشده مطالبه کند، نفقه گذشته زوجه قابل مطالبه است. در صورت مطالبه نفقه موضوع به کارشناسی ارجاع می شود و کارشناس میزان نفقه را مشخص می کند.
در صورتی که بعد از صدور حکم نفقه و صدور اجرائیه پرداخت نکرد می توانید حکم جلب بگیرید.
می توانید مهریه خود را نیز مطالبه کنید و یک چهارم حقوق زوج را توقیف کنید و اگر ماشین یا اموال دیگری داشته باشد می توانید توقیف کنید.
با توجه به اینکه زوج منزل مشترک را رها کرده اگر ترک منزل شش ماه شد می توانید به جهت ترک منزل زوج دادخواست طلاق بدهید.
نفقه فرزند نیز طبق نظر کارشناس قابل مطالبه است
توجه داشته باشید نفقه گذشته فرزند قابل مطالبه نیست.

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

باسلام در خصوص نفقه زوجه مطابق قانون از تاریخ وقوع عقد ازدواج زوجه میتواند مطالبه نفقه معوقه خود مطرح نماید و دادگاه از شوهر دلیل میخواهد که آیا پرداخت کرده است یاخیر لذا نگران مطالبه نفقه معوقه زوجه نباشید چون قانون از آن حمایت می کند و قابل مطالبه است ولیکن در خصوص نفقه فرزند در صورتی که فرزند دختر باشد و محصل نفقه بر عهده پدر است ولیکن اگر فرزند پسر باشد با 18 سالگی استحقاق نفقه از بین می رود مگر آن که فرزند پسر احتیاج به نفقه داشته باشد و پدر نیز توانایی پرداخت نفقه داشته باشد تفاوت نفقه زن و و نفقه فرزند در آن است که نفقه گذشته فرزند قابل مطالبه نمی باشد ولی نفقه گذشته همسر قابل مطالبه است

فريدون  طاهري

فريدون طاهري :

دادخواست مطالبه نفقه را مطرح کنید ،شما میتوانید نفقه گذشته خود را مطالبه کنید در مورد فرزند هم به شرط اینکه توانایی در تامین زندگی را نداشته باشد می تواند مطالبه نفقه کند

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

فرزند میتواند نفقه اینده را مطالبه نماید وتوسط کارشناس تعیین میکردد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
میزان نفقه هر کدام را کارشناس معین می کند
دادخواست مطالبه نفقه و شکایت ترک انفاق برای خودتان و برای پسرتان دادخواست مطالبه نفقه تنظیم نمایید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

شکایت کیفری ترک انفاق
بلی ایشان هم شکایت کیفری کند ولی معوقه بهش تعلق نمی گیرد
کارشناس محاسبه می کند
با استشهادیه

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

هم میتوانید نفقه خود و فرزندتان را مطالبه کنید

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

با سلام
درصورت تمكين نفقه معوقه و جاريه زوجه قابليت درخواست دارد
در مورد فرزند ذكور بايد مبحث رشد يا توافق بر تحصيل با جلب نظر كارشناس لحاظ گردد

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام احترام ؛؛؛

از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی زوجه میتواند دادخواست مطالبه نفقه را ثبت و پیگیری نماید.

و همچنین برای فرزندان دادخواست مطالبه نفقه را مطرح نماید

و مبلغ نفقه توسط کارشناس رسمی تعیین خواهد شد

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

نفقه زوجه قابل مطالبه است و دادگاه تعیین میکند . نفقه معوقه زوجه هم قابل مطالبه است . نفقه جاریه فرزند در حال تحصیل نیز قابل مطالبه است

محمد  كاظم زاده مژدهي

محمد كاظم زاده مژدهي :

با سلام ؛
فرزند در حال تحصیل ، مشمول نفقه میشود . میزان نفقه را کارشناس تعیین می نماید .
نفقه ی گذشته ی زوجه ، قابل دریافت است و‌زوج محکوم به پرداخت آن می شود .

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

باید دادخواست مطالبه نفقه معوقه و جاری بدهید و فرزند شما چون محصل است نفقه ایشان بعهده پدر می‌باشد با مراجعه به دفتر قضایی دادخواستی تحت عنوان مطالبه نفقه معوقه و جاری را مطرح کنید و فرزند شما هم میتواند نفقه خود را درخواست کند که مبلغ آن بنظر کارشناس تعیین میشود

مرضيه  ميرزاخاني

سرکار خانم مرضيه ميرزاخاني :

1_مطالبه نفقه واجرت المثل ومهریه میتوانید اقدام کنید واظهارنامه جهت ترک منزل برای زوج ارسال بنمایید2_پسر نیز میتوانن مطالبه نفقه نماید ولی نفقه از روز تقدیم دادخواست به وی تعلق میگیرد3_مبلغ نفقه را کارشناس مشخص میکند4_نفقه ماقبل به زوجه تعلق دارد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله ؛ هم شما و هم پسر شما مستحق نفقه هستید.

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

نسبت به نفقه قبلی و گذشته پسر 18 ساله تان هیچ ادعایی نمیتونه بکنه فقط نفقه جاریه می تواند بگیرد
مبلغ نفقه ها کلان توسط کارشناس دادگستری تعیین می گردد اما نفقه خود شما یعنی زوجه چه نفقه حال چه گذشته قابل دریافت است در صورتی که حکم عدم تمکین علیه شما نگرفته باشد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بله برای هر دوی شما نفقه قابل پرداخت به دلیل طولانی بودن پاسخ بهتر است برای گرفتن پاسخ سایر سوالات تماس بگیرید تا کاملا راهنمایی شودید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

تعیین میزان نفقه با کارشناس می باشد. زوجه می تواند نفقه ی حال و معوقه را مطالبه نماید ولی نفقه گدشته فرزند قابل مطالبه نمی باشد

محمد  رضايي

جناب آقای محمد رضايي :

سلام نفقه گذشته فرزند قابل مطالبه نیست نفقه گذشته زوج و حال و آینده قابل مطالبه است

مرتضی کردی

جناب آقای مرتضی کردی :

با سلام میتوانید علیه ایشان به علت ترک انفاق طرح شکایت کنید.
نفقه تمامی فرزندان برعهده پدر میباشد ونفقه آینده آنها قابل مطالبه است ونفقه زن گذشته وآینده قتبل مطالبه است.
اقدامات شما 1.طرح شکایت ترک انفاق زوجه ق در دفتر خدمات قضایی
2.مطالبه نفقه آینده و گذشته در دفتر خدمات قضایی
3.مطالبه نفقه آینده وگذشته فرزندان
4.طرح دادخواست اعسار از پرداخت هزینه دادرسی