مشاوره حقوقی رایگان - دادگاه تجدید نظر صادر کننده حکم می تواند بانک را ملزم به رفع سوء اثر از سوابق اعتباری بانکی نماید؟

با سلام و عرض ادب احتراماً اینجانب ح.ش در سال 93 مبلغ 50 میلیون تومان وام از بانک .... استان قزوین دریافت نمودم ولی متأسفانه بعلت بیماری صعب العلاج و مادام العمر خاص هموفیلی شدید نوع A خونریزی دهنده مکرر روزانه و وخامت حالم نتوانستم بازپرداخت وام را انجام دهم لذا به دادگاه مراجعه نموده و با توجه به بیماری خطرناک بنده و نظریه پزشکی قانونی حکم به اعسار مطلق در حق اینجانب صادر گردیده و بنده معسر مطلق شناخته شدم و رأی قطعی شده است و از بازپرداخت وام معاف شده ام ولی متأسفانه بانک مربوطه با توجه به رأی صادره قطعی لازم الاجرا هنوز بدهی بنده را از سیستم بانکی کشور رفع سوء اثر ننموده و پاک نکرده است در صورتی که با توجه به رأی صادره قطعی اعسار مطلق باید اینکار انجام میشد لذا از شما مقام محترم خواهشمندم نسبت به رفع سوء اثر سوابق اعتباری بانکی بنده طبق رأی صادره قطعی که در اختیار شعبه نیز می باشد دستورات لازم مبنی بر پاک نمودن بدهی بنده مورد استدعاست. با تشکر و تجدید احترام(خطاب به بانک مرکزی) بانک ... که جواب منفی می دهد و بانک مرکزی هم علی رغم شکایات بنده اقدامی نمی کند! قبلاً هم این سوال رو مطرح کردم ولی متأسفانه هنوز به نتیجه ای نرسیدم. لازم به ذکر است که رأی مربوطه در دادگاه تجدیدنظر صادر و قطعی شده است و رأی بدوی را که تقسیط کرده بودند را با توجه به شرایط خاص و حاد بنده نقض کرده اند. نکته قابل تأمل اینجاست که شعبه بدوی و اجرای احکام نیز همکاری نمی کنند!!! آیا دادگاه تجدیدنظر می تواند بانک را ملزم به رفع سوء اثر از سوابق اعتباری بانکی بنده نماید؟؟؟چه راهکاری پیشنهاد می فرمایید؟ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها:


در حال حاضر، بانک‌ها صرفاً با پرداخت بدهی، رضایت طلبکار یا حکم صریح مبنی بر برائت ذمه اقدام به رفع سوءاثر می‌کنند. رأی اعسار مطلق به‌تنهایی الزام‌آور برای بانک نیست مگر در آن صراحتاً رفع بدهی یا برائت ذکر شده باشد. برای الزام بانک، با وکیل مشورت کنید.

17:22:13   1404/4/7

بادرود

دادگاه تجدیدنظر تنها می‌تواند در مورد اعسار رأی صادر کند، اما الزام بانک به رفع سوءاثر از سوابق اعتباری نیازمند اقدام از سوی اجرای احکام یا بانک مرکزی است. پیشنهاد می‌شود با ارائه دادخواست الزام به اجرای رأی قطعی اعسار از طریق دیوان عدالت اداری علیه بانک مرکزی اقدام نمایید

 

17:59:04   1404/4/10

بهتر است ابتدا آرای صادر شده در مراحل مختلف پرونده خوانده شود تا نسبت به آن طی گفتگوی متقابل اظهار نظر دقیقی بتوان کرد

17:14:01   1404/4/10

باید از طریق دیوان عدالت اداری درخواست الزام دهید 

12:22:57   1404/4/10

در فرض صدور حکم قطعی اعسار مطلق و توقف عملیات اجرایی، بانک حق ادامه درج بدهی در سامانه‌های اعتباری مانند سمات را ندارد و با تقدیم دادخواست الزام به اجرای مفاد حکم قطعی علیه بانک به دیوان عدالت اداری، می‌توان الزام بانک را به رفع سوءاثر از سوابق بانکی مطالبه نمود درود و وقت بخیر، امیدوارم پاسخ کمکی هرچند کوچک به شما بوده باشه و در پناه ایزد متعال باشید

 

 

19:38:26   1404/4/8

مستقیما خیر در این خصوص باید دادخواست دهید

11:24:37   1404/4/10

با سلام 

با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است 

19:35:18   1404/4/9

موضوع مستلزم گفتگو است

19:34:44   1404/4/7

امور اداری در صلاحیت اداری و دیوان عدالت اداری عالی‌ترین مرجع اداری کشور است

11:51:56   1404/4/8

سلام و احترام
دادگاه تجدید نظر نمی‌تواند بانک را مستقیماً ملزم به رفع سوء اثر کند، اما شما می‌توانید دادخواست الزام به رفع سوء اثر به دادگاه بدهید.

21:20:42   1404/4/7

با توجه به شرح وضعیت شما و با در نظر گرفتن رأی قطعی اعسار مطلق صادرشده از دادگاه تجدیدنظر، اقدامات زیر را برای رفع سوء اثر از سوابق اعتباری و الزام بانک به اجرای حکم پیشنهاد می‌کنم:

۱. درخواست اجرای حکم از دادگاه صادرکننده رأی (تجدید‌نظر)

  • با مراجعه به دادگاه تجدیدنظر که رأی اعسار شما را صادر کرده، درخواست اجرای حکم دهید و الزام بانک به رفع سوء اثر از سوابق اعتباری را بخواهید.

  • دادگاه تجدیدنظر می‌تواند بانک را مستقیماً ملزم کند که طبق رأی صادره، بدهی شما را از سامانه بانک مرکزی (سمت) حذف کند.

  • حتی می‌توانید درخواست صدور دستور موقت برای توقف اقدامات بانک (مانند مسدودسازی حساب‌ها یا گزارش منفی به چک‌اوامر) را داشته باشید.

۲. شکایت از بانک به دلیل عدم اجرای حکم قطعی

  • طبق ماده ۵۷۶ قانون آیین دادرسی مدنی، هرگاه محکوم‌علیه (بانک) از اجرای حکم قطعی خودداری کند، جرم عدم اجرای حکم محقق شده و می‌توانید از بانک شکایت کیفری کنید.

  • این شکایت را می‌توانید در دادسرای عمومی محل یا پلیس فتا (در صورت تأثیر منفی بر اعتبار بانکی شما) ثبت کنید.

  • همچنین می‌توانید به هیئت رسیدگی به تخلفات بانکی (وابسته به بانک مرکزی) شکایت کنید.

 

16:45:23   1404/4/7

سلام   خیر  مطلقا   دادگاه  تجدیدنظر   نمی تواند  بانک  را  الزام  به  رفع  سوء اثر  از  سوابق  بانکی نماید 

 شما  می‌بایست  در  دیوان  عدالت  اداری   دادخواست  الزام  به  طرفیت  بانک  اقامه  نمایید  

02:03:49   1404/4/9

سوالات مرتبط

داداگاه تجدید نظر
سلام خسته نباشید پرونده ما از دادگاه بدوی به تجدید نظر فرستاده شده ولی هنوز ثبت نشده چه مدت طول میکشه ثبت بشه آیا حضوری باید بریم...
رد شکایت در دادگاه تجدید نظر
با سلام منظور از رد شکایت در دادگاه تجدید نظر چیست؟ با تشکر...
تجدید نظر
با سلام در دادگاه رای به نفع بنده صادر شده و طرف اعتراض داده میخواستم بدونم چند روز طول میکشد تا پرونده از تجدیدنظر برگردد...
دادگاه تجدید نظر
زمان رفت و برگشت اعتراض به رای در تجدید نظر اصفهان از آران و بیدگل چقدر زمان میبرد پرونده کیفری شاکی دولت...
تجدید نظر
با سلام در خصوص پرونده ی حقوقی مِلکی که رای به محکومیت خواندگان صادر شده و ایشان اقدام به تجدید نظرخواهی به رای صادره نموده اند ، این که پرونده به کدام یک از شعب دادگاه تجدید نظر استان ارسال شود ، چگو...