مشاوره حقوقی رایگان - آیا قانون پیش فروش با امتیاز تفاوت دارد؟

آیا قانون پیش فروش مشمول امتیاز نهضت ملی مسکن می شود؟

به عبارتی ماده 23 قانون پیش فروش ساختمان که می گوید اشخاصی که بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش فروش ساختمان یا انتشار آگهی کنند به حبس از 45 روز تا 6 ماه یا جزای نقدی به میزان دو تا چهار برابر وجوه و اموال دریافتی محکوم می‌شوند
درباره امتیاز نهضت ملی مسکن صدق می کند، لطفا توضیح دهید

پاسخ ها :

مهدی اسدبیگی

جناب آقای مهدی اسدبیگی :

باسلام و احترام
خیر، قانون پیش فروش ساختمان مشمول امتیاز نهضت ملی مسکن نمی‌شود.

دلایل متعددی برای این موضوع وجود دارد:

ممنوعیت قانونی: طبق آیین‌نامه اجرایی طرح نهضت ملی مسکن، خرید و فروش امتیاز مسکن ملی به طور قاطع ممنوع است. به عبارت دیگر، هرگونه معامله‌ای در این زمینه غیرقانونی و فاقد اعتبار حقوقی می‌باشد.

ماهیت امتیاز: امتیاز نهضت ملی مسکن صرفاً به منزله حضور در لیست انتظار این طرح بوده و حقی برای واگذاری واحد مسکونی به فرد متقاضی ایجاد نمی‌کند. در واقع، واگذاری واحد مسکونی تنها پس از احراز شرایط و طی مراحل قانونی توسط وزارت راه و شهرسازی انجام خواهد شد.

ملاحظات حمایتی: طرح نهضت ملی مسکن با هدف حمایت از اقشار کم‌درآمد و فاقد مسکن اجرا می‌شود. لذا، خرید و فروش امتیاز می‌تواند به سوءاستفاده افراد سودجو و تضییع حقوق این اقشار منجر شود.

پیامدهای قانونی: با توجه به ممنوعیت قانونی، هرگونه اقدام به خرید و فروش امتیاز نهضت ملی مسکن می‌تواند پیامدهای قانونی برای طرفین معامله به دنبال داشته باشد.

در خصوص ماده 23 قانون پیش فروش ساختمان:

این ماده به طور کلی به معاملات پیش‌فروش ساختمان و شرایط قانونی آن ها می‌پردازد. با این حال، این ماده به طور خاص به طرح نهضت ملی مسکن اشاره نکرده و شامل آن نمی‌شود.

توصیه:

از انجام هرگونه معامله‌ای تحت عنوان خرید و فروش امتیاز نهضت ملی مسکن خودداری کنید.
در صورت مشاهده هرگونه آگهی یا فعالیت غیرقانونی در این زمینه، به مراجع ذیربط مانند وزارت راه و شهرسازی یا سازمان قوه قضائیه گزارش دهید.
جهت مشاوره دقیق تر تماس بگیرید.