مشاوره حقوقی رایگان - چک و اسناد تجاری

با سلام.چکی داشتم که خیانت در امانت شده و چک دست شخص ثالث میباشد و برگشت خورده.ولی برگ عدم پرداخت به نام کسی دیگه برگشت خورده و پشت چک حق خود در قبال چک را واگذار کرده به کسی که دادخواست داده.آیا چک از وصف سند تجاری خارج شده؟؟؟طرف دارای سو نیت هست؟؟؟من باید دادخواست استرداد چکو بدم؟؟؟؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
بنظر دارنده با حسن نیت است
وجود سند تجاری در دست دارنده نشان از بدهی صادر کننده دارد مدعی می‌بایست بتواند ادعای خلاف خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود و

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام چک سند تجاری می باشد و تا زمانی که مدرکی بر ابطال آن وجود نداشته باشد راه خود را طی می نماید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دارنده چک می تواند دادخواست مطالبه وجه چک بدهد .
شما نیز می توانید دادخواست استرداد لاشه چک بدهید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
چک از وصف حقوقی و تجاری خارج نشده است و در هر حاضر قابل اعمال است ولی چک از وصف کیفری خویش خارج شده است. در هر صورت شما بایستی در مقام اثبات خیانت در امانت درآیید.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

شما باید خیانت در امانت را به اثبات برسانید و درخواست استرداد لاشه چک بنمایید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

چک در هر صورت در زمره اسناد تجاری است اما این چک وصف کیفری ندارد و دارنده باید بر اساس گواهی عدم پرداخت دادخواست مطالبه وجه چک را دهد و شما نیز دادخواست استرداد لاشه چک کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر
مبلغ چک از صادر کننده چک قابل مطالبه است
البته باید مشخص گردد که امضا پشت چک و انتقال چک به عنوان ظهرنویسی است یا وکالت
و ...

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

ابتدا می بایست اتهام خیانت درامانت را در مرجع صالح قضایی اثبات و حکم قطعی دریافت نمایید ، فعلا دارنده چک فاقد سونیت است ،استرداد چک قبل از اثبات خیانت در امانت معنی ندارد .

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

چک از وصف کیفری خویش خارج شده است. ولی وصف حقوقی دارد ودارنده چک می تواند دادخواست مطالبه وجه چک بدهد .
شما نیز می توانید دادخواست استرداد لاشه چک ارایه کنید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

دارنده با حسن نیت محسوب می گردد باید باید خیانت در امانت اثبات گردد

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

خیر فقط وصف کیفری آن سلب شده است
شکایت خیانت در امانت به طرفیت امین نمایید در صورت اثبات میتوانید با ارائه آن به دادگاه حقوقی دادخواست استرداد لاشه چک نمایید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

بله، چک در واقع یک نوع از سند تجاری است و طبق ماده 406 قانون تجارت ایران، چک به‌عنوان یک ابزار پرداخت قابل قبول در امور تجاری شناخته می‌شود. بنابراین، چک از وصف سند تجاری خارج نمی‌شود.

در مورد موضوع خیانت در امانت و بازگشت چک، شما می‌توانید با دادخواست استرداد چک اقدام کنید و حق خود را در قبال چک وصول کنید. اما در صورتی که پشت چک حق خود را به شخص دیگری واگذار کرده است، این شخص حق دارد که در مورد چک اقدامات لازم را انجام دهد و ممکن است به دلایل حقوقی، قانونی یا قراردادی، حق خود را در قبال چک وصول کند.