مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت

با سلام
بنده سال نودو هشت ملک تجاری اجاره کردم به مدت سه سال
بعد از گذشت یک سال ملک را تخلیه کردم. با موجر دوست بودم متاسفانه ایشان به بهانه در دسترس نبودن چکها و مدارک من روز تخلیه ملک لاشه چکها را تحویل من نداد.
بعد از مدتی چکها را به اجرا گذاشت و به دلیل محدودیتهای کرونایی و خرابی بازار با وجود اینکه تقریبا ورشکست شده بودم بسیار به زحمت افتادم برای اماده کردن ضمانت و پول وکیل و هزینه دادرسی. چند ماهی واقعا زندگیم جهنم شد.
خلاصه با توجه به قرارداد و فیشهای واریزی و تسویه حسابهای سال اول که ملک در اجاره من بوده مشخص شد ایشان حقی برای وصول چک نداره و عملا چکها امانت نزد ایشان بوده.
حالا میخوام برای خیانت در امانت اقدام کنم اما اکثر دوستان گفتن این کار بیهودست و فقط خودم را درگیر دادگاه خواهم کرد و در نهایت طرف یک جریمه جزئی خواهد شد و با توجه به وضع مالی طرف و داشتن وکیل هیچ زحمتی متحمل نخواهد شد.
واقعا قانون اینقدر در مقابل جرم خیانت در امانت ضعیف عمل میکند که باعث ریشخند و تمسخر فرد شاکی شود!
آیا ارزشی دارد اقدام به شکایت کنم یا فقط باعث اذیت خودم خواهم شد.
مبلغ چکهایی که به اجرا گذاشته بود حدود پانصد میلیون تومان بود و زندگیم چند ماهی تباه شد در حدی که از فشار اقتصادی و استرس به خودکشی فکر میکردم.سریعا اجرائیه صادر شده بود و هیچ راه فراری نداشتم به جز هزینه کردن و پیگیری روند دادگاه.
متشکرم

پاسخ ها :

مینا احمدی

مینا احمدی :

از قسمت مشاوره تلفنی دادراه استفاده بفرمایید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام در شکایت خیانت در امانت ، نتیجه نخواهید گرفت زیرا دارنده چک ، سو نیت نداشته است و بین شما حساب و کتابی از قبل بوده است و یا اگر سو نیت هم داشته ، اثبات عمد و سو نیت ایشان سخت است