مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ماترک و سهم موصی‌ له از ثلث ترکه

با سلام
مرحوم ابوی طی وصیت‌نامه رسمی چنین وصیت کرده‌اند که " ثلث ماترک و بطور کلی آنچه از مایملک دنیایی را که خداوند به حقیر عطا فرموده اعم از منقول و غیر منقول وصیت به ثلث نمودم و از ثلث ماترک خود به مقدار حصه یک پسر به نوه‌ام بخشیدم"
از آنجا که ابتدا وصیت به ثلث گردیده و مصرف همه ثلث اموال معلوم نگردیده آیا ثلث اموال میان موصی‌له و سایر ورثه چگونه تقسیم می‌گردد؟ در حالی که موصی دارای یک پسر و سه دختر بعنوان وارث هستند . آیا نوه به اندازه یک پسر در کل اموال ارث می‌برد یا فقط سهمی از یک سوم اموال برایش در نظر گرفته می‌شود . خواهشمند است نحوه تقسیم ترکه و میزان سهم هر یک از ورثه و موصی له توضیح داده شود

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
به نظر اینجانب ابتدا ثلث اموال را تعیین نمایید سپس مابقی ماترک را بین یک‌پسر و سه دختر بصورت قانونی تقسیم کنید .
سپس به اندازه حصه پسر از ثلث اموال برای نوه کنار بگذارید .
به نظر وصیت نسبت به مابقی ثلث به دلیل مجهول و مبهم بودن مصرف آن باطل است و بین وراث بصورت قانونی تقسیم می گردد .

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بهتر است مدارکتان بررسی شود تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

پدربزرگ از ثلث یا یک سوم اموالش در زمان فوت به اندازه قدرالسهم یکی از پسرانش به نوه وصیت کردند یعنی ابتدا ثلث اموال پدربزرگ مشخص می شود سپس به اندازه قدرالسهم یک پسر به نوه تعلق می گیرد و الباقی ثلث ترکه به همراه دو سوم دیگر بین وراث تقسیم می گردد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود اظهارنظر دقیق مستلزم بررسی جمیع مستندات است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام حداکثر به میزان یک سوم از اموال حین الفوت به او میرسد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله طبق وصیت تملیکی ، اگر
مال مورد وصیت ، از ماترک متوفی مشخص نشده باشد ، نوه به میزان سهم یک پسر ، در تمام ماترک سهم مشاعی خواهد برد و

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

ثلث مال مشخص مابقی ماترک بین ورثه تقسیم وبه میزان حصه یک پسر از کل اموال به نوه از ثلث اموال وصیت شده تعلق می گیرد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

ثلث اموال پدربزرگ مشخص می شود سپس به اندازه قدرالسهم یک پسر به نوه تعلق می گیرد و الباقی ثلث ترکه به همراه دو سوم دیگر بین وراث تقسیم می گردد.

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛
تا قبل از پرداخت دیون و اخراج ثلث مال متوفی ، نمی توان نسبت به تقسیم ماترک متوفی اقدام نمود . اما آنچه که در خصوص تقسیم ماترک مهم است ، آن است که اصولا" طبقات و درجات ارث در قانون مدنی ذکر شده است و سهم هر یک از ورثه تعیین شده و حالات مختلف نیز به صورت دقیق مشخص است علاوه بر اینکه ورثه می توانند با توافق یکدیگر برای تقسیم ماترک متوفی میان خودشان اقدام نموده و به صورت مصالحه ، نسبت به تقسیم ماترک مبادرت نمایند ، اگر در این خصوص اختلافی نیز میان آنها ایجاد شود ، می توان با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی ، دادخواست تقسیم ماترک متوفی را به شورای حل اختلاف ارائه نمود که در این صورت ، تقسیم ترکه بر اساس سهم الارث قانونی هر کدام از روثه انجام خواهد گرفت .

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اول یک سوم کل اموال را به نوه تحویل می دهید بعد هر چه که باقی ماند پسر دو برابر دختر می برد، یعنی اموال باقیمانده را 5 قسمت تقسیم می کنید برادره دو قسمت و هریک از خواهران یک قسمت