مشاوره حقوقی رایگان - مبایعه نامه

با سلام خدمت بزرگواران
اینجانب دو سوال دارم از خدمت شما عزیزان:
سوال اول:بنده حواله خودرویی را به یک فرد دیگر فروخته ام که بعلت اینکه خودش در شهر دیگری بود، یک نفر بعنوان واسط فرستادند که نفر واسط بجای خریدار امضا و اثر انگشت زدند، همچنین یک دست نوشته با خط خودشان پشت مبایعه نامه ازشون گرفتم که نوشتند بواسطه ی خریدار این معامله رو انجام دادن، اما فرد واسط از خریدار هیچگونه وکالتی بابت این کارنداره، همچنین شاهد هم امضاو اثر انگشت دارد در مبایعه نامه،
ایا این مبایعه نامه میتونه دردسر ساز بشه؟
سوال دوم
پولی که بابت این حواله رو برایم واریز کردند، با چهار شماره کارت هست، که از حساب خود خریدار، حساب واسط و حساب دو نفر دیگر که هیچ نقشی تو این معامله ندارن انجام شده، آیا این موضوع نیز از لحاظ قانونی درست هست یا خیر؟
قابل ذکر هست که در دفتر خانه از طرف فروشنده به خریدار اصلی وکالت نامه جهت انجام امورات تحویل خودرو و هم تعهد نامه در قبال نقل و انتقال سند داده شده است، و همچنین شماره یک فقره سفته بابت تضمین حسن انجام تعهد این معامله از طرف فروشنده به خریدار داده شده است که در تعهد نامه محضری نیز قید شده است.
بی نهایت ممنون و دعا گو هستم اگر بنده رو راهنمایی بفرمایید در این مورد

پاسخ ها :

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

اذن فروش حواله خلاف عقد بيع خريد خودرو در شرايط قرار دادي است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
امکان بروز مشکل وجود دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

بااین موضوعات که شما مطرح کرده‌اید نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر اصولا مشکل خاصی برای شما ایجاد نخواهد شد

هر چند که خرید و فروش حواله امکان ندارد و شما میتوانید قرارداد را فسخ نمایید و

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
امکان خرید و فروش حواله وجود ندارد
و با توجه به صورت سوال امکان بروز مشکل وجود دارد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

درباره سوال اول، اگر مبایعه نامه به درستی تهیه شده و امضا شده باشد، به طور کلی نیاز به وکالت خریدار برای انجام معامله نیست. با این حال، بهتر است که در معاملات خودرویی، خود خریدار به شخصاً حضور داشته باشد تا از وضعیت ماشین و ارزش آن، و همچنین از صحت اطلاعات مالکیت و سند، اطمینان حاصل کند. همچنین، هر گونه دست نوشته ای که به نام خریدار به جای حضور او در معامله صورت گرفته باشد، باعث افزایش ریسک‌های قانونی می‌شود. بنابراین، بهتر است که در آینده، در معاملات خودرویی، تلاش کنید تا خود خریدار حضور داشته باشد و امضای او بر روی مبایعه نامه صورت بگیرد.

درباره سوال دوم، اگر پرداخت وجه به صورت توافقی بین شما و خریدار صورت گرفته و در حساب‌های مختلفی واریز شده باشد، از لحاظ قانونی مشکلی وجود ندارد، مگر اینکه شما و خریدار در قبال این پول، تعهدی را به شخص دیگری به عهده گرفته باشید. با این حال، بهتر است که در معاملات بعدی، پرداخت وجه را به صورت مستقیم و از یک حساب مشترک، به نام خریدار و فروشنده انجام دهید تا خطرات مربوط به انتقال پول به حساب‌های مختلف را کاهش دهید.