مشاوره حقوقی رایگان - شروط ضمن عقد

آیا میتوان هنگام عقد شرط ضمن عقد بخشش نفقه را گذاشت ؟ یعنی شرط گذاشت که زن به هیچ عنوان نفقه خود را طلب نکند یعنی تماما آن را ببخشد ؟ آیا در صورت بستن چنین شرطی بعد عقد می تواند طلب نفقه کند ؟
آیا میتوان هنگام عقد شرط کرد که زن مجانی و بدون اجرت خانه داری و بچه داری کند ؟؟
آیا میتوان هنگام عقد شرط کرد که زن به هیچ عنوان مهریه خود را طلب نکرده و همه را ببخشد ؟؟
کدام یک از موارد زیر را میتوان شرط ضمن عقد کرد ؟
شرط بخشش نفقه
شرط بخشش مهریه
شرط بخشش اجرت المثل ( خانه داری و بچه داری رایگان )

پاسخ ها :

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

با توجه به اینکه نفقه اینده هنوز به وجود نیامده است ، چنین شرطی برای نفقه آتی باطل است ، بذل مهریه ضمن عقد امکان پذیر است ، خانه داری رایگان هم با توجه به اینکه حقی است که به تدریج و در گذر زمان اتفاق میفتد امکان سلب وجود ندارد و مضاف بر اینکه هیچ کسی را نمیتوان از هیچ حقی به طور کامل و مادام العمر محروم کرد و ان حق را به موجب شرط ضمن عقد از وی سلب کرد لذا به نظر می رسد چنین شروطی باطل است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر قوانین مربوط به نفقه ، جز قوانین آمره است و در عقدنامه نمیتوان شرط خلاف آن را ذکر کرد
ولی بعد از ایجاد نفقه ، زوجه میتواند اعلام نماید که نفقه خود را دریافت کرده است

ولی در عقد نکاح دائم میتوان در عقدنامه ، مهریه تعیین نشود که در این حالت ، مهرالمثل تعیین و زوج باید پرداخت نماید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام خیر چنین شرطی قانونا صحیح و الزام آور نیست

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
نفقه را نمی تواند شرط مرد و پرداخت نفقه با مرد است و برخلاف قانون نمی توان توافق کرد.
در خصوص مهریه می توانید مهریه را مبلغ کمتری تعیین کنید

حمید ایرانی دودران

جناب آقای حمید ایرانی دودران :

سعی کنید مسائل حقوقی که مبتلا هستید رو مطرح کنید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
نسبت به نفقه خیر دیگر موارد آری
لکن می‌بایست متنی تخصصی تنظیم گردد....

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

شرایطی که خلاف نظم عمومی و نص آمرانه قانون هست باطل میباشد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام خدمت شما کاربر محترم سایت دادراه باید عرض کنیم سوال شما یک سوال کوتاه نیست که در یک خط جواب دهیم ابعاد گسترده ای دارد که بای پس از مشاوره حضوری یا تلفنی که از طریق سایت هماهنگ میکنید اسناد و مدارک شما نیز رویت شود و سپس به نظر قطعی برسیم

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام قابل بررسی و گفتگو و توضیحات بیشتر است