رای دادگاه لازم الاجراست
سلام می تواند مطالبه کند
بله
هردو متصور است
اگر این خسارت را در دادخواست اولیه خود مطرح کرده باشد و پذیرفته نشده باشد خیر.و اگر در دادخواست اولیه مطرح نکرده باشد باید اصل دعوی و موضوع را بررسی کرد تا بتوان نظر در مورد امکان مطالبه وجود دارد یا خیر. اگر عدم پرداخت ثمن معامله توسط شما به دلیل قانونی بوده باشد امکان مطالبه وجود ندارد.
بله میتواند دادخواست جداگانه بابت خسارتهای تاخیر تادیه لغایت اجرای حکم حکم مطرح کند
سلام بله امکان اقامه دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه وجود خواهد داشت
سلام باید از قبل مطالبه میکرده
بله. اگر تاخیری در پرداخت پیش اید، امکان مطالبه خسارت تاخیر است.
با درود پرسشگر ارجمند مفاد قرارداد حائز اهمیت است و همچنین آرا صادره باید بررسی شود
خسارت تاخیر تادیه در مورد اسناد عادی از زمان مطالبه طلب محاسبه میشود. یعنی از زمانیکه اظهار نامه یا دادخواست بدهد
سلام در هر زمان خسارت تأخیر تأدیه قابل مطالبه میباشد.
می تواند خسازت تاخیر تادیه را جداگانه هم مطالبه کند
هردو
خسارت تاخیر تادیه از زمان مطالبه طلب توسط طلبکار تعلق میگیرد و مشمول مرور زمان نیست و در هر زمانی طلبکار میتواند نسبت به دریافت آن دادخواست بدهد از زمان مطالبه تا زمان پرداخت پول تعلق میگیرد
امکان مطالبه وجود دارد
با سلام اگر در دادخواست خواهان خسارت تأخیر را مطالبه نکرده باشد بعد از صدور حکم قطعی نیز می تواند خسارت تاخیر خود را نیز مطالبه کند. خسارت تاخیر طبق رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور به شرح ذیل محاسبه می شود. رأی وحدت رویه شماره 850 ـ 1403/05/16 هیأت عمومی دیوان عالی کشور مستفاد از ماده 522 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 21/1/1379، در دعاوی مالی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج است، برای جبران خسارت واردشده به داین، با احراز شرایط مندرج در این ماده از قبیل تمکّن مالی مدیون و امتناع وی از پرداخت دین، خسارت تأخیر تأدیه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی به صورت جدول ماهانه منتشر میگردد، مقرّر شده است که نحوه محاسبه: حاصل تقسیم عدد شاخص در زمان تأدیه بر عدد شاخص در زمان سررسید ضرب در مبلغ اصل دین شده و عدد به دست آمده، مبلغ دین با احتساب خسارت تأخیر تأدیه خواهد بود. لذا با توجه به تصریح ماده قانونی مرقوم و عبارات به کار برده شده در آن، محاسبه خسارت تأخیر تأدیه بر مبنای «شاخص سالانه» است. ضمناً خسارت تأخیر تأدیه شامل سودهای مرکّب که فاقد وجه شرعی است، نخواهد بود. بنابراین رأی شعبه دوّم دادگاه تجدید نظر استان یزد تا حدی که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی، صحیح و منطبق با موازین قانونی تشخیص داده شد. این رأی طبق ماده 471 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاهها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازمالاتباع است.
بله میشود
بله حتما
با سلام از زمان صدور رای قطعی میتواند مطالبه خسارت کند
رای دادگاه تجدید نظر قطعی و لازم الاجراست
سلام. بله می تواند، هر زمان امکان پذیر است.
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.