مشاوره حقوقی رایگان - تجاری-فاکتور فروش

خسته نباشید. در ذیل متن چندین فاکتورهای خرید و فروش کالا مربوط به سررسید سال 1394، اگر قید شود که * خریدار در تاریخ مقرر سررسید ، متعهد شد ثمن معامله را پرداخت نماید و کالاها و اجناس به صورت امانت تحویل خریدار کالا گردید ، در صورت عدم پرداخت ثمن فروش کالا در تاریخ مقرر، خیانت در امانت میباشد و روزانه مبلغ 700،000 به عنوان جریمه دیرکرد به ثمن معامله اضافه میگردد و این توافق مورد تایید و اقرار طرفین می باشد* ایا این شرط خیانت در امانت و جریمه دیرکرد در متن فاکتورها ، صحیح است و ایا کلمه جریمه دیرکرد قید شده در قراردادها و فاکتورها در دادگاه های حقوقی مورد تایید میباشد و به عنوان خسارت تاخیر تادیه لحاظ میگردد و مجموع مبالغ جرایم دیرکرد روزانه قید شده مربوط به 5سال اخیر که حتی ممکن است چندبرابر یا حتی 10برابر اصل بدهی باشد صحیح است و مورد تایید دادگاه حقوقی میباشد ،و میتوان به ماده 515 قانون ایین دادرسی مدنی مربوط به قرارداد خاص بین طرفین برای خسارت تاخیر تادیه اشاره کرد؟

پاسخ ها :

مرجان  فيروزبخت

سرکار خانم مرجان فيروزبخت :

سلام دوست عزیز .جریمه دیر کرد صحیح و توافق شده بین طرفین است و به تاخیر تادیه ارتباط ندارد و محاسبه میشود.

شجاع الدین رحیمی

جناب آقای شجاع الدین رحیمی :

درود
آنچه حائز اهمیت است قصد مشترک طرفین است حال آنکه در این مورد به نظر قصد بر انعقاد بیع موجل(نسیه) بوده و خسارت تاخیر هم لحاظ شده امکان پذیرش این ادعا هست

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود : موضوعی که مطرح کردید دارای جنبه هایی است : 1-شرط قراردادی بین طرفین نمیتواند به خودی خود موجب جرم انگاری یک فعل یا ترک یک فعل باشد مگر آن مورد با سوءنیت و ارکان جرم واقع شود.2-خسارات دیرکرد تا هر زمان قابل مطالبه هست منتها در اینکه اگر از اصل ثمن بیشتر شود باز هم گرفتنی است پاسخ بنده منفی است(به دلایلی که در حوصله این پاسخ نیست) هر چند که خسارات تاخیر تادیه(دیر کرد قانونی) را محاکم رای میدهند و حتی در شورا گاهی مبلغ دیرکرد از اصل صلاحیت شورا هم عبور میکند (در مرحله اجرا نه رسیدگی).
به هر حال شما چه قصد دعوی کیفری دازید یا نه دادخواست مطالبه و خسارات را تقدیم کنید(اشکالی ندارد).