مشاوره حقوقی رایگان - اجاره سرقفلی

باسلام خدمت شما خوبان
بنده در سال 74 مغازه سرقفلی را از شخصی خریدم که قبل از او صاحب ملک مغازه را به شخص دیگری فروخته بود، یعنی من سومین نفر بودم که مغازه را خریدم .صاحب ملک یک سال بعد به من گفت باید اجاره سرقفلی رابپردازم سالانه 1200تومان.
و من از همان سال اجاره را پرداخت کردم تا الان که ملک را شخص دیگری که ده سال است مالک گردیده پرداخت کرده ام به حساب شخصی مالک.
سقف مغازه را خودم ایزوگام کردم، انشعاب آب و برق و گاز و تلفن را خودم تهیه نمودم و سایبان مغازه به خرج من نصب شده، هزینه کمیسیون ماده 100مغازه را من پرداخته ام و صاحب ملک راضی نشد که ریالی بپردازد و صاحب ملک تا به حال ریالی خرج نکرده.
حالا صاحب ملک جدید که ده سالی است که مالک شده به من گفته که باید مبلغ اجاره سرقفلی را سالانه 120/000ت بپردازم ، مبلغی که اصلا با عرف محله مطابقت ندارد . من گفتم چنین مبلغی را نمیپردازم و اجاره را طبق سال قبل به حساب بانکی او واریز کردم و به او گفتم اگر ناراضی است شکایت کند، او میتواند برای مغازه ای که ریالی خرج نکرده ادعایی کند و اجاره سرقفلی را در قانون چطور محاسبه و زیاد کردن مبلغ آن به چه صورت است؟
در ضمن من اگر بخواهم مغازه را به عنوان سهم الارث به یکی از 4پسرانم بدهم چطور این کار را انجام دهم که بعدها مشکلی برای پسرم پیش نیاید؟

ببخشید طولانی شد ، خواستم کل قضیه کاملا روشن باشه
از اینکه وقت صرف باز کردن مشکل من و دیگران میکنید، سپاسگزارم
خداوند در راه حق شما را یاری دهد انشاالله

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بسته به اینکه حق سرقفلی از چه زمانی وجود داشته میتوانید ادعایتان را پیگیری کنید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اجاره هرچه که در سند سرقفلی نوشته شده.

طبق همان سند انتقال دهید به پسرتان البته در محضر و با هماهنگی مالک

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
امکان انتقال مغازه بعنوان سهم الارث به فرزند وجود ندارد زیرا در زمان حیات شما بحث ارث منتفی است برای اجاره سالیانه هریک از موجر یا مستاجر می‌توانند در خواست تعدیل اجاره بها را مطرح نمایند.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

هر چه در قرارداد سرقفلی آمده باید پرداخت شود

الهام منتظری

سرکار خانم الهام منتظری :

سلام این سوالات نیاز به توضیح و بررسی مدارک دارد در صورت تمایل وقت مشاوره بگیرید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهارنظر دقیق حقوقی نیاز به بررسی مدارک و مستندات مرتبط با موضوع مطروحه می‌باشد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
شما باید دادخواست تعدیل اجاره بها را مطرح نمایید و توسط کارشناس رسمی دادگستری اجازه بها سرقفلی تعیین خواهد شد
و تمام موارد ذکر شده در تعیین اجاره بها موثر است

انتقال سرقفلی ملک باید با موافقت مالک باشد یا در قرارداد اجاره سرقفلی اختیار انتقال داشته باشید یا دادخواست حقوقی به طرفیت مالک اقامه نمایید
و ...

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی موضوعات چنینی دارای حساسیت فراوانی است که به آن سبب نیازمند برسی اوراق و مستندات و مدارک و نیز گفت و گوی متقابل می باشد لذا در صورتیکه تمایل به کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت با بنده تماس بگیرید تا موارد لازم عرض شود .

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

در زمان حیات شما بحث ارث منتفی است در محضر و با هماهنگی مالک میتوانید آنرا بنام پسرتان منتقل کنید

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

جهت پاسخ نیاز به مطالعه پرونده و بررسی مدارک است

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
اگر در خصوص میزان اجاره بها توافق نکنید مالک از طریق دادگاه و ارجاع به کارشناس می تواند اجاره بها را تعدیل نماید .