مشاوره حقوقی رایگان - رجوع از هبه

با سلام
حدود سه ماه پیش یک دادخواست رجوع از هبه ارسال کردم برای دادگاه حقوقی بابت یک آپارتمان که به همسرم هبه کرده بودم در قالب عقد خرید و فروش .
چون هیچ آگاهی از عقد هبه نداشتم و دفتر اسناد رسمی هم یکطرفه وساطت کرد و بنفع همسرم عقد بیع تنظیم کرد اما متاسفانه همسرم طلاق گرفت و حتی وسایل شخصی و منزلم را به بنده نداد و با دوفرزندم در همان آپارتمان زندگی می کنند .
آپارتمان بابت مهریه و نفقه و اجرت المثل اصلا نبود .بنده شش دانگ را بنامش زدم تا دلگرم شود و به زندگی برگردد و طلاق نگیرد اما کلاهبرداری کرد و طلاق گرفت.
یک جلسه دادگاه تشکیل شد و او مراجعه نکرد و دادگاه دوم جهت دادن توضیحات باید تشکیل شود تا قاضی صحبتهای همسرم را نیز بشنود.
آیا با این توضیحاتی که بنده دادم امیدی به برگشت آپارتمان بنده هست یا نه چون عقد خرید و فروش بوده و هبه نامه رسمی ندارم پیروز نخواهم شد.در ضمن بنده هیچ ثمن معامله ای دریافت نکردم .

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
نتیجه قابل پیش بینی نیست.
اگر در دادگاه ثابت شود هبه بوده در این صورت حکم به نفع شما صادر خواهد شد.

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام بسیار سخت است
ولی انشالله میتوانید اثبات کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مستحضر باشید که نتیجه قابل پیش‌بینی نمی‌باشد مرجع محترم با توجه به تمام دلایل رسیدگی می‌نماید

بهنام اسکندرزاده

جناب آقای بهنام اسکندرزاده :

احتمال موفقیت کم است بسیتگی به نظرو اقناع محکمه دارد

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

اگر دلایل شما اثبات کند که هبه غیر معوض بوده احتمال موفقیت می‌باشد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اصل بر صحت معادلات است اثبات خلافش با شماست

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

درود.بستگی به متن قرارداد دارد.ضمن اینکه در قرارداد مهم قصد طرفین هس وباوجود اینکه ظاهرا در قرارداد بیع آمده میتوانید اثبات کنید که هبه بوده.درصورتی که نتیجه حاصل نشود امکان مطالبه ثمن آن وجود دارد

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

بلی محتملاست چون ثمن معامله ندارد و بیع تملیک عین است به عوض معلوم
متاسفانه مرتبا شاهد این مسئله هستیم که آقایان برای جلب نظر عاطفی خانم ها بعضا اموال منقول و غیرمنقول خود را بلا عوض و یا بصور مختلف بنام خانم های خود میکنند که این عمل بدون رفتار متقابل حداقل به عوض مهریه مشکلات و معضلات بغرنجی را علاوه بر پرداخت دیون مزبور برای زوج ها و آقایان فراهم مینماید که توصیه معقول و منطقی و حقوقی ان اینست که اولا اقایان برای تشکیل یک زندگی مشترک عاطفی هیچ ضررورتی ندارد وند صدد میلیون و یا چند میلیارد تومان یا چندین سکه تمام بهار ازادی برای شروع یک زندگی مشترک تحت عنوان مهریه هزینه نمایند
ثانیا در صورت هبه یا بخشش یا واگذاری اموال منقول یا غیر منقول این عمل را متقابل نمایند و معوض ان را مهریه قراردهند
و زوحه و خانم ها هم میبابیست به عوض مطالبه سکه های تمام بهار آزادی طلا که هیچ امری بلا جهت جلوه می نماید با اندک مهریه وبه عوض ان حقوق برابر با مرد را مطالبه نمایند تا توازن زندگی متعادل و آسیب های اجتماعی و خانوادگی کنتری متوجه اشخاص گردد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
بله امکانپذیر است
قصد و نیت واقعی طرفین ملاک است

شما باید لایحه تخصصی تنظیم و برای دادگاه ارسال نمایید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
عنوان عقد با قصد و اراده طرفین تغایر دارد و قصد طرفین ارجح است و به نظر میرسد حکم به رجوع از هبه صادر شود گرچه نتیجه قابل پیش بینی نیست.