مشاوره حقوقی رایگان - افزایش اجاره سرقفلی توسط مالک

مغازه‌ای که سرقفلی دارد سرقفلی سال 1320 اجاره داده شده به شخص دیگری البته با رضایت مالک
مالک اول مغازه از سالی 20 میلیون الان بعد از سه سال اجاره سرقفلی رو رسانده به سالی 100 میلیون
آیا مالک که سرقفلی مغازه از سال 1320 است حق دارد چنین پولی بگیرد
هر سال 50 میلیون بالا میبرد در صورتی که اجاره مغازه سالانه 260 میلیون است آیا حق مالک سالی 100 میلیون میباشد بیشتر از یک سوم اجاره رو میخواهد آیا عادلانه است این پولی که میخواهد؟

پاسخ ها :

چنگیز آقائی

جناب آقای چنگیز آقائی :

اگر اجاره بهای غیرمتعارف خواستند میتوانید از دادگاه درخواست کنید تا میزان اجاره بها را تعیید کند

محمد جعفری پویا

جناب آقای محمد جعفری پویا :

درود بر شما؛
در صورت اختلاف با نظر کارشناس تعیین می شود.
موفق باشید.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
درخواست نمایید تا توسط کارشناس تعیین گردد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر
طبق قانون موجر و مستاجر 56
میزان مبلغ اجاره بها سرقغلی مغازه با توجه به
موقعیت مکانی و محل مغازه
متراژ مغازه ، نوع شغل مستاجر ، تعداد مشتری مغازه ، میزان درآمد ماهیانه و سالانه مستاجر و .... مشخص خواهد شد

و شما می توانید تامین دلیل نمایید
و ...

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام در صورتی که مبلغ غیر واقعی باشد می‌توانیم از طریق دادگاه اقدام نمایید

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

موضوع اجاره فوق مشمول قانون روابط موجر و مستاجر سال 56 بوده و به صورت سرخود نمی‌توان مال الاجاره را افزایش داد لذا طرفین می‌توانند درخواست تعدیل اجاره مطرح نمایند که مطابق نظریه کارشناس محاسبه و انجام خواهد شد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

خیر چنین حقی را مالک ندارد
چنانچه تمایل به افزایش دارد باید تعدیل مطرح گردد
تا موضوع به کارشناس ارجاع شود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری تعیین می‌گردد مگر اینکه توافقی در این زمینه حاصل گردد.

سيدفخرالدين  حسيني فيروز

جناب آقای سيدفخرالدين حسيني فيروز :

سلام در صورت عدم توافق طرفین در میزان اجاره، مبلغ با نظر کارشناس تعیین می گردد.

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

1- اگر قرارداد اجاره و خرید سرقفلی شما به قبل از سال 76 بر گردد مالک هر 3 سال با توجه به افرایش و با کاهش تورم حق افزایش اجاره بها را دارد ((مالک با انقضای مدت اجاره دیگر نمی توانست مستاجر و دارنده سرقفلی را از ملک تخلیه نماید)).

2-اگر تاریخ خرید سرقفلی و قرارداد اجاره شما، بعد از سال 1376 باشد.

3-اولا مالک در راس انقضای مدت اجاره،می تواند قرارداد اجاره را تمدید نکند و مستاجر را از ملک تخلیه نماید ولو مستاجر حق سرقفلی پرداخت کرده باشد بنابراین استمرار و ادامه رابطه استبجاری و سرقفلی بین مالک و مستاجر منوط به توافق مجدد آنها می باشد نتیجه اینکه اکر یکی از طرفین رضایت بر استمرار رابطه استیجاری در راس انقضای مدت قرارداد اجاره نداشته باشد می تواند ملک را تخلیه نماید واز طرفی مستاجر می تواند حق سرقفلی خود را به نرخ روز مطالبه نماید.

4- ثانیا : افزایش اجاره یها هر 3 سال یگبار دیگر بعد از سال 76 مصداق نداردبعبارتی نه موجر و نه مستاجر حق درخواست تعدیل اجاره بها را ندارنند و فقط بتظر می رسد می توانند اجرت المثل حق سرقفلی معوقه و جاریه خود را مطالبه کنند

معصومه احمدی

سرکار خانم معصومه احمدی :

به این میزان خیر
در قرارداد به چه نحوی بیان شده؟