مشاوره حقوقی رایگان - آیا ضرر و زیان ناشی از عدم اقدام به وصول طلب از سوی طلبکار بر عهده مدیون است ؟

با سلام و عرض ارادت .
چنانچه طلبکار چندین سال به منظور مطالبه مبلغ بیشتر اقدامی در جهت وصول طلب خویش از طریق مراجع قانونی به عمل نیاورد آیا ضررو زیان ناشی از این کوتاهی بر عهده مدیون است ؟ لطفا مستند قانونی را اعلام فر مائید . با تشکر

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگر چک یا سفته باشد بلی بر عهده مدیون است
قانون تجارت و رای وحدت رویه 812

محسن  ابوفاضلي

جناب آقای محسن ابوفاضلي :

با سلام بسته به این است که این طلب در قالب چی بوده باشه اگر در قالب قرض پرداخت کرده باشد از زمانی که مطالبه کرده میتواند خسارات مطالبه کند

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
طبق قانون اگر بدهکار بدهی خود را پرداخت نکند طلبکار می تواند اصل پول خود را به انضمام خسارت تاخیر مطالبه کند که خسارت تاخیر براساس شاخص تورم و از تاریخ مطالبه قانونی طلبکار محاسبه می شود.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام تا زمانی که دین خود را نپردازید خسارت به شما تعلق می‌گیرد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
اصل مبلغ و خسارت تاخیر تادیه از زمان مطالبه باید پرداخت گردد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بله از زمان مطالبه باید پرداخت شود

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

از زمان مطالبه باید پرداخت شود

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

بسته به اینکه طلب مستند به سند عادی باشد یا چک و سفته ، پاسخ متفاوت است.
در مورد اسناد عادی ، تاریخ مطالبه ملاک است. در خصوص چک و سفته واخواست شده ، تاریخ سررسید مندرج در برگه چک یا سفته ملاک است.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام ابتدا باید به شما اظهارنامه داده می‌شده جهت مطالبه وجه و سپس کنتور خسارت تاخیر میفتاده است مگر اینکه قراردادی بین شما وجود داشته باشد که نیازی به ارائه اظهارنامه نبوده است

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

نیاز به مستند قانونی نیست مطالبه طلب حق است اما تاخیر تادیه از زمان طرح دعواست

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
مدیون از دین خود اطلاع داشته و می بایست نسبت به پرداخت دین اقدام می‌نمود لذا خسارت تاخیر تادیه تا زمان پرداخت به عهده مدیون است.

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

خسارت تاخیر نادیه از زمان مطالبه محاسبه میشود. ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بستگی به توافقات حاصله دارد و اینکه چکی وجود دارد یا طلب مدنی است
کوتاه سخن آنکه
از تاریخ مطالبه رسمی و یا دادخواست خسارت تاخیر تادیه تعلق می‌گیرد

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

سلام خیر بدهکار موظف به پرداخت کل خسارات ایت

احمد رضا کی پور

جناب آقای احمد رضا کی پور :

خسارت تاخیر تادیه از زمان مطالبه باید پرداخت گردد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

نوع سندی که از بدهکاردر اختیار دارید ، ملاک است. چک ، سفته یا سند عادی و... می بایست نوع سند ی که مدعی طلب می باشید را مشخص نمایید . هریک از اسناد مذکور آثار حقوقی جداگانه دارد .

محمد رسولی کسانق

جناب آقای محمد رسولی کسانق :

اگر طلب مستند به اسناد تجاری مانند چک و سفته وخواست شده باشد تاخیر تادیه تعلق میگیره در غیر اینصورت نخیر

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر کوتاهی از سوی بدهکار بوده باشد طلبکار میتواند مبلغ را با خسارت تاخیر روزانه لغایت احرای حکم مطالبه نماید

فواد رضائی

جناب آقای فواد رضائی :

سلام؛
1_ چنانچه داین ( طلبکار ) نسبت به دریافت طلب خود اقدام نکرد شما میتوانید با استناد به ماده 273 قانون مدنی مبلغ بدهی خود را به صندوق دادگستری واریز نمائید و از آن پس مشمول پرداخت خسارت نخواهید بود.
الله اعلم
فواد رضائی

افشین حمیدپور

افشین حمیدپور :

سلام ضرر و زیان دین مشمول خسارت تاخیر نادیه است که از تارخ تقدیم دادخواست محاسبه میشه مکر چک که از تاریخ سررسید