مشاوره حقوقی رایگان - نحوه محاسبه مهلت شکایت شاکی در جرمهای غیر قابل گذشت

با سلام .آیا میتوان از روی مهلت تعقیب موضوع ماده 105 برای یک جرم غیر قابل گذشت ، مهلت شکایت شاکی خصوصی را محاسبه کرد ؟ چون در جرمهای غیر قابل گذشت؛ برای طرح دعوی علاوه بر ورود مستقیم دادستان، در صورت داشتن شاکی خصوصی، وی نیز میتواند شکایت کند .آیا مثلا در یک جرم غیر قابل گذشت درجه 4 که مواعد تعقیب آن بر اساس ماده 105، ده سال از تاریخ وقوع جرم است ،میتوان نتیجه گرفت که بنابراین شاکی خصوصی هم به اندازه همین 10 سال مهلت و حق شکایت دارد ؟

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سوال شما واضح نیست -مواعد ومرورزمان تعقیب یا مرورزمان اجرا از تاریخ وقوع جرم غیر قابل گذشت درقانون مشخص شده است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
توضیحات شما واضح نیست و با این توضیحات امکان پاسخگویی وجود ندارد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر منظورتان مرور زمان است . این موضوع بسته به نوع جرم متفاوت است

مجید حق شناس

جناب آقای مجید حق شناس :

سلام خیر. از تاریخ وقوع جرم محاسبه میشود و ارتباطی به اطلاع یا عدم اطلاع ندارد

محمد صفری

جناب آقای محمد صفری :

سلام
حق شکایت برای متضرر از جرم محفوظ است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر طبق قانون مجازات اسلامی ،
مرور زمان شکایت فقط شامل جرایم قابل گذشت است

و در جرایم قابل گذشت مدت مرور زمان شکایت
یک سال میباشد و شاکی باید در ظرف یک سال شکایت خود را مطرح نماید در غیر این صورت مشمول مرور زمان میباشد

ولی ماده 105 و مرور زمان تعقیب شامل هم جرایم قابل گذشت و هم جرایم غیر قابل گذشت میباشد

و در جرایم غیر قابل گذشت درجه 4 ، بعد از گذشت 10 سال ، دیگر تعقیب متهم امکان ندارد

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

با سلام
مرور زمان شکایت فقط در جرایم تعزیری قابل گذشت است نه غیر قابل گذشت و مهلت آن هم یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم است.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

موارد زمانی که فرمودید ناقص و کلی هستند و باید در پرونده مشاهده نمود

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
در صورت بروز جرم قابل گذشت تا یک سال از زمان وقوع جرم مهلت شکایت دارید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

توضیحات شما مبهم می باشد با این توضیحات امکان پاسخگویی وجود ندارد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام خیر
مرور زمان شکایت در جرایم قابل گذشت 1 سال است و ارتباطی به ماده 105 قانون مجازات ندارد.

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

با سلام و احترام
اگر معاذير يا بزه ديگر و شرايط ويژه نظير تشديد مطرح نباشد
در جرايم قابل گذشت تا جرايم داراي جنبه عمومي غير منصوص از يك تا دهسال متناسب مورد زمانبندي دارد
كه اغماض و ايهام سوال پاسخ صريح و صحيح را ممكن نمي نمايد

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی سوالتان مبهم می باشد