مشاوره حقوقی رایگان - امضا پشت چک

با سلام خدمت شما عزیزان. بنده حدود 7سال پیش برای شرکتی به عنوان ویزیتور کار میکردم از بعضی مشتری ها چک میگرفتیم که شرکت مارو مجبور میکرد پشت چک را امضا کنیم.یکی از اون چک ها که واسه سال 95هست و پاس نشد و برگشت دادن دارنده چک الان هیچ اطلاعاتی ازش ندارن و از ایران رفته ایا با توجه به اینکه چک در وجه شرکت بود و ما مجبوری امضا میزدیم الان با وجود گذشت 6سال میتونن از من شکایت کنن و من محکوم میشم؟
ممنون از شما عزیزان

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

بله -بحث مطالبات حقوقی مرور زمان ندارد

حمیدرضا ضیائی

جناب آقای حمیدرضا ضیائی :

سلام،باید بررسی شود.
هرگونه امضایی پشت چک برای امضای کننده آن تعهدآور است وبستگی دارد به اینکه چک درجه حامل میباشد یادر وجه شخص معین،اگر درجه شخص معین باشد دال بر انتقال چک است اگر چک حامل باشد دال برضمانت میباشد.ظاهرا با توجه به سوال ظهرنویسی به جهت ضمانت بوده وضامن درصورت پرداخت نشدن چک توسط صادر کننده باید جواب گوی دارنده باشد.در صورت طرح دعوا امکان توقیف اموال شخص ضامن وجود دارد.
درضمن پشت نویسی یا همان ظهرنویسی چک انواعی دارد.1.ظعرنویسی ازباب وصول دربانک جهت احراز هویت شخص
2.ظهرنویس جهت انتقال
3.ظهرنویس جهت تضمین قرارداد
4.ظهرنویس جهت ضمانت
5.ظهرنویسی جهت وکالت در وصول چک

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

هرگونه امضایی پشت چک برای امضای کننده آن تعهدآور است

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

بله امکان اقامه دادخواست می باشد و شما نیز می توانید به طرفیت شرکت مطالبه نمایید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بستگی ب دلایل ابرازی دارد که باید برررسی بیشتر شود تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

به عنوان ظهرنويس قابل پيگرد حقوقي است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دارنده چک می تواند علیه صادر کنند و ضامن دادخواست مطالبه وجه بدهد.
توجه داشته باشید خسارت تاخیر از تاریخ دادخواست قابل مطالبه است

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

اصولا مسول پرداخت چک هستید مگر ثابت کنید امضا با اجبار و اکراه و یک تکلیف سازمانی بوده است ...

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی متاسفانه بله
موضوع قابلیت پیگیری دارد چرا که بحث مطالبات مالی مشمول مرور زمان نمی شود