مشاوره حقوقی رایگان - ضمانت چک

سلام
بنده پشت چکی رو فقط یک امضا کردم در ضمن چک به نام شخص صادر شده و الان بجز امضا من پشت چک امضا شخصی که چک در وجه ایشان صادر شده و یک شخص دیگر نیز موجود هست حالا دارنده چک فقط از من و صادر کننده چک شکایت کرده و این چک سال 98 صادر شده برج 9 سال 1402 برگشت خورده برج یک سال 1403 از بنده شکایت شده آیا طبق ماده 315 قانون تجارت مسئولیت ضمانت از من ساقط خواهد شد؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
تمام امضاء کنندگان اسناد تجاری مسؤلیت تضامنی دارند و دارنده به مجموع آنان و هریک نیز به تنهایی می‌تواند رجوع کند....

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

ضامنین هر دو به انضمام صادر کننده ضمانت ارزی یا همان تضامنی دارند دارنده به هر کدام که بخواهد مراجعه می‌کند

صفورا جعفرزاده

سرکار خانم صفورا جعفرزاده :

درود، نیازمند بررسی دقیق است لکن تمام امضا کنندگان مسئولیت خواهند داشت

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

مسئولیت چک تضامنی است هر یک از امضا کنندگان در برابر دارنده مسئول ند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
یا توجه به توضیحات شما ، اگر
دارنده چک در مهلت مقرر ، گواهی عدم تادیه از بانک اخذ ننماید دارنده چک نمی تواند ، وجه چک را از شما به عنوان ضامن و ظهرنویسان مطالبه نماید
و فقط خود صادر کننده چک مسئولیت پرداخت خواهد داشت
البته ابتدا باید مشخص گردد که امضا پشت چک ، به عنوان ظهرنویسی است یا ضمانت
و اگر ضمانت است امضاکننده ، ضمانت از چه شخصی را بر عهده داشته
ضمانت ظهرنویس ، ضمانت صادرکننده چک ، ضمانت ضامن اول
و ...

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
طبق قانون هر یک از امضاءکنندگان چک در مقابل دارنده چک، مسئولیت تضامنی دارند.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بعد از یک سال به نظر نمی تواند علیه ضامن شکایت کند

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

کاربر محترم شما ضامن پرداخت وجه چک محسوب شده و دارنده چک می‌تواند هر زمان برای وصول وجه آن به شما مراجعه کند ودیگر لزومی به گذشت مهلت 15 روزه و اقامه دعوای حقوقی نیست. البته در صورتی که بتوانید اثبات کنید که تنها انتقال دهنده چک بوده اید ظهرنویس تلقی شده و ضامن چک تلقی نمی‌شوید.

محسن تهرانی

جناب آقای محسن تهرانی :

خیر، مهلت رجوع به ظهر نویس منقضی شده. شما هیچ مسئولیتی ندارید