مشاوره حقوقی رایگان - اخذ اجاره سرقفلی

با سلام واحترام
یه مغازه ای را چند سال پیش بصورت سرقفلی من خریداری کردم و اجاره دادم به شخص دیگری مالک از ما یک ماه از اجاره سالیانه را می گیرد و یک مبلغی هم بعنوان اجاره سالیانه سرقفلی طبق سند محضری که بصورت چهارساله تنظیم شده بود از ما دریافت می کند حالا مالک یک ماه اجاره را می خواهد و مبلغی را هم که طبق قرارداد بصورت اجاره سالیانه مطالبه نموده یکدفعه 10برابر مبلغ قرارداد قبل درخواست کرده است طبق قانون می تواند چنین ادعایی داشته باشد یا خیر ؟ ممنون از راهنمایی شما بزرگواران

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید طبق قرارداد عمل شود مگر انکه خلاف ان در بین طرفین توافق شده باشد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر مطلقا
حدودا بین 15 تا 25 درصد حق افزایش اجاره سرقفلی را با توافق طرفین خواهد داشت

شما باید دادخواست تامین دلیل را مطرح نمایید تا توسط کارشناس رسمی ، میزان اجاره‌بها تعیین بشود
و

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

در مورد املاک تجاری برخلاف املاک مسکونی دستورالعمل خاصی مثل افزایش محدود 25 درصد وجود ندارد و افزایش اجاره‌بها به توافقات طرفین بستگی دارد ...

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

تعدیل اجاره بها یا با توافق است ویا طبق نظر کارشناس مشخص میگردد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

باید وفق قرارداد عمل گردد
دررغیر این صورت باید توافقی حل نمایید

الهام پیشگر

سرکار خانم الهام پیشگر :

با سلام‌ باید طبق قرارداد عمل شود و‌در صورت درخواست افزایش باید دادخواست تعدیل اجاره بها بدهد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

طبق نظر کارشناس می تواند تقاضای تعدیل کند

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود خیر چنین کار نمی‌تواند کند باید تعدیل را از دادگاه تقاضا کند

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر منظورتان تعدیل اجاره بها باشد بصورت متعارف وبا جلب نظر کارسناس تعیین میگردد