مشاوره حقوقی رایگان - عدم پرداخت هزینه تعمیرات توسط موجر

با سلام و احترام
سه ماه پیش یک ملک اجاره کردم که پس از یک ماه از اجاره ملک پمپ سیستم گرمایشی ( پمپ پکیج ) خراب شد و سرویسکار معرفی شده از سوی مالک به واحد مراجعه کرد و قطعه را تعویض کرد اما بعد از گذشت دو ماه از این ماجرا صاحبخانه پول سرویسکار را به بهانه اینکه سرویسکار قبل از تعویض قطعه قیمت را اعلام نکرده است، قبول ندارد . سرویسکار نیز تکذیب میکند و میگوید به ایشان اطلاع داده است . در نهایت اکنون سرویسکار به دلیل عدم دریافت هزینه ها از طرف مالک میخواهد قطعه نو را باز کند و قطعه خراب قبلی را مجددا ببندد . و هر چه از او میخواهیم که با توجه به مهم بودن پکیج نسبت به پرداخت پول سرویسکار اقدام کند یا یک سرویسکار دیگر جهت تعمیر بفرستد نسبت به این موضوع بی تفاوت است و پاسخ نمیدهد .
آیا میتوان مبلغ تعمیر را از اجاره ماهیانه کم کرد ؟
راهکار برخورد با این صاحبخانه چیست ؟
با تشکر

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .خیر.مطابق قانون موجر و مستاجر:

«در صورتی که در ملک اجاره داده شده عیبی به وجود آید قانون مدنی پرداخت هزینه های تعمیرات را به دو قسمت تقسیم کرده است.

که شامل تعمیرات جزیی یا فرعی و تعمیرات کلی یا اساسی می شود.

هزینه تعمیرات جزیی یا فرعی به عهده مستاجر است و هزینه تعمیرات کلی و اساسی به عهده موجر است.

تشخیص هزینه های جزیی یا فرعی از هزینه های کلی و اساسی، تابع عرف است؛

بنابراین با در نظر گرفتن مکان و زمان قابل تشخیص است.

به عنوان مثال هزینه های مرتبط با سرویس سالیانه شوفاژ و تعمیرات جزیی آن به عهده مستاجر است

و هزینه های مرتبط با مشکلات جدی در موتورخانه یا پکیج قطعا بر عهده مالک قرار دارد.»میتوانید الزام موجر را به تعمیرات بخواهید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
هزینه تعمیرات پکیج بر عهده موجر است و
و خود موجر باید تعمیر کار را معرفی و خود هزینه تعمیرکار را پرداخت نماید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
هزینه تعمیر پکیج بر عهده موجر می باشد
طی اظهارنامه ای این مهم را به اطلاع ایشان رسانده و سپس طی یک دادخواست الزام ایشان به پرداخت را مطالبه نمایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید به موجر اظهارنامه ارسال کنید تا نسبت به سرویس پکیج اقدام کند در صورتی که توجه نکرد می توانید با پدرتان را بیمه کنید و سپس دادخواست مطالبه وجه بدهید یا از پول اجاره کم کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام هزینه بر عهده موجر می باشد مستاجر میتواند بپردازد و از موجر مطالبه کند