مشاوره حقوقی رایگان - امضا و اثرانگشت در برگه سفید

با سلام، زن و شوهری در حضور یک وکیل و فرزندشان، برگه ای با متن تایپی را امضا می‌کنند که شوهر را متعهد می‌کرد که یک واحد آپارتمان مشخص را به نام همسرش بزند و سپس وکیل و زن و مرد امضا می‌کنند اما فرزندشان با آنکه محتوا رو خواند، به عنوان شاهد امضایی نمی‌کند زیرا سنش پایین 18 بود. سپس وکیل از هر دو می‌خواهد که علاوه بر برگه ی اول، چند برگه ی دیگر مشابه را امضا کنند و اثر انگشت بزنن تا از بین برگه ها، تعدادی در اختیار وکیل باشد و دو برگه ی دیگر در اختیار زن و شوهر، اما برگه های دیگر سفید بوده و وکیل مدعی خراب بودن دستگاه پرینت می‌شود و از آنها می‌خواهد برگه های سفید دیگر را امضا و اثر انگشت بزنن و در زمانی که دستگاه درست شد، همان متن را روی کاغذ چاپ کند و به هر دو تحویل دهد، زن بعدا وقتی برگه را تحویل می‌گیرد می‌بیند متن جدیدی به برگه اضافه شده و آن این است که این واحد باید در ازای مهریه به نام زن شود.با این وجود بعد از مدتی بحث و جدال، مرد حاضر شد در مرجع رسمی،یک واحد آپارتمانی را به نام زن کند بدون این که اشاره ای به مهریه بکند ولی همسرش را طلاق داد و از آنجایی که آن سند عادی، در جایی ثبت نشده بود، در دادگاه طلاق اعلام شد خانم هر زمان بخواهد می‌تواند مهریه اش را مطالبه کند و مرد اعتراضی نکرد،اما آن سند عادی را در دست مرد هست تا در صورتی که زن مهریه را مطالبه کند، به دادگاه نشانش دهد. با توجه به این موضوع و این که آن سند عادی بوده و به ثبت نرسیده و متن سند تایپی بوده و دست خط زن نبوده، آیا زن می‌تواند با مطرح کردن این ماجرا و استفاده از شهادت فرزندش که اکنون بالای 18 سال دارد، مبنی بر تغییر محتوای آن برگه ، این سند عادی را بی اعتبار کرده و مهریه اش را بگیرد؟

پاسخ ها :

محمد اسماعیل پور

جناب آقای محمد اسماعیل پور :

سلام در خصوص موضوع مطروحه با توجه به اینکه قصد و اراده زن در امضای برگ سفید امضا چیز دیگری بوده و وکیل یا زوج با این طرفند از زن امضا گرفته به نوعی سواستفاده از سفید امضا بوده که با شهادت پسر به عنوان مطلع با توجه ماهیت موضوع قابل رسیدگی هست و امکان اثبات داره .چون در دادگاه که مرجع رسمی بوده و در دادگاه صورت جلسه شده اعتبار داشته و در مقابل آن سند عادی دارای اعتبار و ارزش بوده و می‌توان برای مهریه اقدام نمود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

به عنوان سواستفاده از سفید امضاء شکایت کنید