مشاوره حقوقی رایگان - هبه

سلام و عرض ادب. برادرم دوسال پیش فوت شده و اکنون شورای محل هبه نامه ای از برادرم به تاریخ چهل سال پیش دارند ومدعی هستند که برادرم قسمتی از زمین را برای عموم بخشیده است و در هبه نامه هیچ ابعادی نوشته نشده است فقط نوشته شده به فاصله دو متر از تک نخل موجود در ان زمین ودر (عرض وطول زمین همسایه) وتک نخل در طول زمین همسایه می باشد و وچند روز پیش حدودبک هکتار از زمین را علامت گذاری کرده اند و به وراث نشان داده اند که با توجه به بخشش پدرشان دیگر جز ملک اونها نیست .آیا این هبه بدون ابعاد ومشخص نبودن حدود اربعه قابل قبول است. و زمین جز اموال عمومی می گردد.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود اصل‌ بر صحت عقود است و آنچه نگاشته شده است مدعی می‌بایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

درود بر شما
تا زمین به تصرف طرف مقابل داده نشود باطل است شما ادعا کنید هیچ وقت زمین به تصرف طرف مقابل داده نشده است. مطابق قانون قبض عین موهوبه شرط صحت عقد است لذا تا قبض صورت نگرفته اساسأ عقدی واقع نشده است

مجید قربانی خوی

جناب آقای مجید قربانی خوی :

سلام بر شما
هیه عقدی است که عین موهوبه باید در آن به قبض متهب برسد و اگر به قبض آنها نرسد و یکی از طرفین فوت گردد، هبه محقق نخواهد شد.
موفق باشید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر مال موهوبه در تصرف شما باشد ادعای هبه پذیرفته نیست و در هبه قبض شرط صحت عقد است .

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

هبه زمانی محقق میشود که به تصرف طرف درآید اگر تصرف نکرده هبه باطل است

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام علاوه بر اصالت برگه باید قبض و اقباض را هم اثبات کنند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام
زمانی که یک قرارداد تنظیم می شود اصل بر این است که این قرارداد قانونی و صحیح است مطابق اصل صحت و اگر شخصی مدعی خلاف آن می باشد
می‌بایست بتواند ادعای خود را اثبات کند

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بابد از نظر دادگاه کارشناسی شود تا تصمیم گیری نمایند و ضمنا در عقد هبه باید عین موهوبه توسط شخص تصرف شود ، در غیر این صورت عقد صحیح نیست

پرسشگر :

سلام .ضمن قبولی طاعات وکلای محترم ازهمه شما بزرگواران ممنونم

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اگر عین موهوبه به تصرف گرفته نشده عقد هبه واقع نشده است