مشاوره حقوقی رایگان - هبه دستی که فرد فوت شده مورد قبول دادگاه می باشد؟

سلام مادرم در سال 96 فوت کردن آن موقع مادر مادرم در قید حیات بودن و دو ماه بعد از فوت مادرم تمام سهم الارث که از مادرم به ارث می بردند هبه کردن و به صورت دستی هبه کردن ایشان در شهریور سال 1400 فوت نمودن و الان اقدام به انحصار وراثت کردیم آیا هبه ای به صورت دستی تنظیم شده و آن شخص فوت شده مورد قبول دادگاه می باشد و اینکه آیا وارثین مادربزرگم اگر هبه را قبول نکنند آیا هبه مورد قبول دادگاه می باشد چون هم اثر انگشت و امضا مادربزرگم است و شاهد هم امضا کرده ممنون میشم راهنماییم کنید

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شما با اخذ انحصار وراثت دادخواست تنفیذ هبه بدهید

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

درود بر شما
بله با فوت ان مرحومه، هبه قطعی شده و مورد قبول دادگاه هست البته باید مال مورد هبه به تصرف و قبض شما داده شده باشد چون شرط اصلی همین است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

هبه دستی یا رسمی در هر صورت مورد قبول است اما آنچه که مهم است این است که از طریق گواهی انحصار وراثت برای تنفیذ هبه دادخواست دهید و نسبت به قبض و اقباض مال مورد هبه اقدام نمایید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خدمت شما عرض کنم شما ابتدا باید درخواست انحصار وراثت بدهید و به دلیل اینکه ایشان فوت کردند قطعی شده ولی باید اثبات شود که مورد هبه قبض داده شده است یا خیر

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود در هبه قبض شرط صحت است
ابتدا نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام نمایید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر علاوه بر هبه نامه مال مذکور به تصرف هم داده شده الزام آور است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

ابا اخذ انحصار وراثت دادخواست تنفیذ هبه بدهید