مشاوره حقوقی رایگان - مازاد مساحت ملک

با سلام
18 اسفند سوال ارسال کردم راجع به اضافه مساحت ملک که اساتید گفتن بستگی به مفاد قرارداد داره.عین مفاد قرارداد رو در ذیل سوال بدون کم وکاست آوردم.لطفا اظهار نظر بفرمایین.
سلام
حدود6 ماه پیش مغازه ای رو که سند نداره با قولنامه دستی خریدم به شرح ذیل:
مورد معامله قرارگرفت یک باب مغازه واقع در.....به ابعا 4/15متردر 6متر مربع با مساحت کل 24/9متر مربع که محدود است به حدود اربعه.....به مبلغ کل سه میلیارد ودویست ده میلیون تومان که به صورت نقد وکارت به کارت وچک پرداخت شد.طرفین معامله رادر صحت وسلامت انجام داده وهیچ ادعایی ندارند.با توجه به نابسامانی اقتصاد ایران وجو ناآرام در معاملات،طرفین اگرتا1400/5/11 پشیمان شوند باید مبلغ 20 درصدکل معامله را به طرف مقابل پرداخت نمایند.
بعد از اینکه اقدام کردم برای سند متوجه شدم متراژ 4/15در6/20 متر هست.یعنی 20 سانت در طول بیشتر هست.ما کلیدی وکلی معامله کردیم.حالا مالک قبلی میتونه ادعای مابه التفاوت مساحت مازاد داشته باشه از دادگاه یانه؟
حق فسخ معامله چطور؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

امکان فسخ در صورتی که موجبات تلف حکمی نباشد، وجود دارد . در غیر این صورت اگر مازاد فاحش باشد قابل مطالبه است . اما همگی در صورت اثبات مالکیت است

بهرنگ مسلمی

جناب آقای بهرنگ مسلمی :

با سلام . فروشنده (مالک قبلی ) صرفا میتونه قیمت اضافه مساحت رو بموجب قانون مطالبه کنه و بعد از قیمت گذاری توسط کارشناس رسمی، مبلغش معین میشه ولی به هیچ عنوان حق فسخ معامله رو نداره.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات مذکور امکان مطالبه قیمت 20 سانت وجود ندارد
البته توجه داشته باشید که نظر دادگاه ملاک است و دادگاه طبق قرارداد و اراده طرفین دعوا اظهارنظر می کند.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام معامله شما به صورت کلیدی و کلی نبوده است
و ابعاد مغازه مشخص است
و شما باید ثمن ، متراژ اضافه شده را
به فروشنده پرداخت نمایید و
و حق فسخ از طرف فروشنده امکان ندارد