در صورتی که متوفی دو یا چند همسر داشته باشد یک هشتم از ماترک متوفی، بین خانم ها به صورت مساوی تقسیم می شود.
اگر چک صیادی باشد، صادر کننده آن را در سامانه صیاد ثبت کرده باشد، دارنده آن را تایید کرده باشد، در سررسید وصول نشده باشد و گواهی عدم پرداخت صادر شده باشد، میتوانید درخواست صدور اجراییه چک کنید و توقیف اموال و جلب شخص تنها با صد هزارتومان هزینه دادرسی انجام میشود.
ارث زوج و زوجه: مطابق ماده ۹۴۰ قانون مدنی زوجینی که زوجیت آن ها دائمی باشد از یکدیگر ارث می برند در خصوص سهم الارث زوجه نیز ماده ۹۴۶ قانون مدنی مقرر داشته زوجه در صورت فرزند دار بودن زوج یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان ارث می برد و در صورتی که زوج فرزندی نداشته باشد سهم زوجه یک چهارم به ترتیب فوق می باشد.
چنانچه پس از فوت مورث، اصل سند مالکیت خانه یا باغ متوفی، نزد یکی از وراث بوده و حاضر به ارائه آن به سایر وراث جهت اخذ سند به نسبت سهمشان نباشد، با درخواست هریک از وراث مبنی بر صدور سند المثنی، اداره ثبت اخطاری به متصرف ارسال و مهلت 7 روزه جهت تودیع سند به اداره ثبت می دهد و در صورت عدم ارائه سند به اداره ثبت، اداره ثبت پس از انجام تشریفات قانونی اقدام به صدور سند المثنی می نماید.
کاربر گرامی در نظر داشته باشید اصطلاح عامیانه محرومیت از ارث به لحاظ قانونی معتبر نیست زیرا قوانین ارث آمرانه و غیر قابل تغییر می باشد و اگر شخصی زنش را از ارث محروم کرده باشد، وی بازهم ارث تا ۱/۸ اموال را ارث خواهد برد.
هرگاه عقد نکاح منقطع یا موقت باشد، زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی رند اما فرزندی که نتیجه عقد موقت باشد از پدر و مادرش ارث می برد.
استوری مشروب خواری می تواند موجب مجازات شود. طبق قانون، مصرف مشروب و مواد الکلی در اماکن عمومی و فضای مجازی برای افراد ممنوع است و مجازات هایی همچون جریمه نقدی، حبس، یا شلاق در انتظار افرادی است که در این زمینه قوانین را نقض کنند. اگر فردی در فضای مجازی، مانند استوری اینستاگرام، اقدام به نمایش مصرف مشروب کند، ممکن است تحت تعقیب قضائی قرار گیرد، به ویژه اگر این عمل به طور عمومی دیده شود.
سازمان مکلف است ظرف یک سال، سامانهای به نام "ساماندهی اسناد غیررسمی" ایجاد کند. این سامانه برای ثبت ادعاهای مالکیت عین، منافع بیش از دو سال، حق انتفاع و حق ارتفاق اموال غیرمنقول فاقد سند رسمی که قبل از راهاندازی سامانه ایجاد شدهاند، بهکار میرود. مدعیان باید ظرف دو سال از تاریخ راهاندازی سامانه، مستندات و ادعاهای خود را در آن درج کنند و سپس ظرف دو سال دیگر، نسبت به تنظیم سند رسمی یا اقدام کند
مطابق نظریه شماره 7/1403/402، قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 1403 تنها به انتقال منافع، حق انتفاع و مالکیت آن پرداخته و درباره عقود مفید اباحه مانند عاریه حکمی ندارد. اباحه در انتفاع، حق یا مالکیت ایجاد نمیکند و چون قابل رجوع است، دعوای مطالبه و تحویل ملک بر اساس عقد اباحه از شمول این قانون خارج بوده و قابلیت استماع ندارد.
توجه داشته باشیم مدت اعتبار اجرائیه ی صادر شده از دادگاه حقوقی، جهت اجرای رای قطعی، ۵سال می باشد هرگاه از تاریخ صدور اجرائیه بیش از ۵ سال گذشته و محکومله (که رای به سود وی صادر شده)، عملیات اجرایی را تعقیب نکرده باشد، اجرائیه بلااثر تلقی میشود. در این مورد اگر حق اجرا وصول نشده باشد دیگر قابل وصول نخواهد بود. البته محکومله میتواند مجدداً از دادگاه تقاضای صدور اجرائیه نماید.
کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری ها کمیسیونی است که وظیفه دارد به اختلافات میان شهرداری و مودیان در خصوص پرداخت عوارض شهرداری بپردازد. مستند به ماده 77، برطرف نمودن اختلافات میان مودی و شهرداری درباره پرداخت عوارض شهرداری در کمیسیونی متشکل از نماینده دادگستری، نماینده شهرداری و نماینده انجمن شهر رسیدگی می شود و اگر اعتراضی به این رای باشد باید در دیوان عدالت اداری مطرح شود.
هرگاه در پرونده ای متهم قبل از کشف جرم در راستای حمایت از قانون و کشف حقیقت نسبت به جرم ارتکابی اقرار نماید، تا ۳ درجه تخفیف می تواند مجازاتش کاهش یابد.
هرگاه جنایت عمدی ثابت شود پرداخت دیه آن ظرف یک سال قمری از تاریخ وقوع جرم و ورود صدمه بدنی است اگر این جنایت شبه عمد باشد ظرف دو سال و اگر خطای محض باشد ظرف ۳ سال از تاریخ ورود صدمه بدنی می باشد.
ماده ٨٠٨ قانون مدنی بیان می کند: هر گاه مال غیرمنقول قابل تقسیمی بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک، حصه (سهم) خود را به قصد بیع (فروش) به شخص ثالثی منتقل کند، شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده است، به او بدهد و حصه مبیعه (سهم فروختهشده) را تملک کند که این حق را حق شفعه و صاحب آن را شفیع می گویند.
ممکن است در پرونده ای طرف مقابل محکوم شود اما تنها ملکی که از آن شخص سراغ داریم سابقه ثبتی نداشته باشد. مطابق ماده ۱۰۱ قانون اجرای احکام مدنی: در صورتی که ملک سابقه ثبتی نداشته باشد، چنانچه شخص در آن ملک تصرف مالکانه داشته باشد یا به موجب حکم نهایی دادگاه مالک شناخته شده باشد امکان توقیف آن وجود دارد.
اگر فردی که مالک نیست منزلی را به دیگری اجاره دهد، آیا قرارداد برای مالک الزام آور است؟ خیر. مالک میتواند دادخواست اعلام بطلان قرارداد اجاره را بدهد و از فردی که مال را اجاره داده است مطالبه خسارت بنماید.
آیا می توان از افراد زنجیره انتقال چک صیادی مطالبه وجه چک را انجام دهیم؟ بله. تمامی این افراد مسئول پرداخت وجه می باشند و مسئولیت تضامنی دارند.
آیا می توان از کسی که چک را ضمانت کرده است شکایت کیفری کنیم؟ خیر. شکایت کیفری در این مورد فقط در مورد صادر کننده چک امکان پذیر است.
در خصوص رفع تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، رای بدوی اجرا خواهد شد و همچنین، اقدام طرف مقابل مبنی بر درخواست تجدیدنظر، مانع اجرا نمیباشد.
اعتراض به رای داور، مانع اجرای آن نیست. مگر آنکه دلایل اعتراض قوی باشد. در این صورت دادگاه قرار توقف اجرای آن را تا پایان رسیدگی به اعتراض و صدور حکم قطعی صادر مینماید و در صورت اقتضا تامین مناسب نیز از معترض اخذ خواهد شد.
وقتی شخصی سند رسمی مالکیت اموال غیر منقول مثل خانه یا زمینی را داشته باشد و شخص دیگری در آن مال متصرف باشد، میتوان بر علیه متصرف، دادخواست خلع ید داد. خلع ید مستلزم داشتن سند رسمی مالکیت است.
عامل انتشار آثار مستهجن و مبتذل از طریق سایت های رایانه ای به مجازات شلاق (۳۰ تا ۷۴ ضربه) و جزای نقدی (۱۰ تا ۵۰ میلیون ریال) و محرومیت از حقوق اجتماعی (۲ تا ۵ سال) محکوم می گردند.
اقاله یا تفاسخ یکی از روش های انحلال قرارداد است که با رضایت دو طرف صورت می گیرد و آثار قرارداد را از بین می برد.
هرگاه شاکی اعلام دارد (مرا تهدید به قتل همسرم کردند) تهدید نسبت به شاکی محقق شده است و در اینجا زوجه شاکی، موضوع و واسطه تهدید شدن و ترسیدن شاکی می باشند.
زمانی که مهریه وجه نقد است، زوجه به استناد رای وحدت رویه 627 ، صرفا محق در مطالبه مهریه وجه رایج، متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تأدیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی تعیین میگردد را دارد و و خسارت تاخیر در تادیه در این خصوص قابل مطالبه نمی باشد.
مهریه از دیون ممتازه است و قبل از تقسیم ترکه باید مهریه زوجه محاسبه و به نرخ روز از ماترک و اموال به جای مانده شوهر متوفی وی پرداخت گردد.
زوجه از ماترک شوهر متوفی خود ارث میبرد و میزان آن بسته به اینکه فرزند مشترک داشته باشند تا ۱/۸ و اگر نداشته باشند تا ۱/۴ میباشد.
زوجه میتواند از اموال و ماترک شوهر متوفی خود نفقه معوقه و نفقه آینده خود را تا پایان عده وفات مطالبه نماید.
اگر مالی را که خریده ایم دچار عیبی باشد که ما آگاه به آن نبوده ایم و اکنون متوجه شده ایم، می توانیم معامله را فسخ کنیم ؟ بله. در این شرایط می بایست فورا اظهارنامه به فروشنده بدهید و اعلام فسخ معامله یا درخواست مطالبه خسارت از او داشته باشید.
آیا صرف رضایت محکوم له برای رفع توقیف از مال توقیف شده کافی است ؟ خیر. در اجرای احکام می بایست هزینه نیم عشر دولتی را نیز پرداخت نمایید تا از مال توقیف شده رفع اثر گردد.
دادراه یک درگاه و پلتفرم ارتباطی است و به عنوان یک واسطه مردم را به وکلا، حقوقدانان و کارشناسان وصل میکند. دادراه خود به مردم خدماتی به جز برقراری ارتباط بین آنها با وکلا، حقوقدانان، کارشناسان و مشاوران ارائه نمیدهد. همچنین دادراه امکان ثبت پرسشهای مردم، ثبت درخواست آنها برای استفاده از خدمات وکلا، حقوقدانان، کارشناسان و مشاوران و ثبت درخواست گرفتن وکیل یا مشاور را فراهم میآورد و این سوالات و درخواستها را در معرض دید وکلا، حقوقدانان، کارشناسان و مشاوران قرار میدهد تا به صلاحدید خود به این درخواستها و سوالات پاسخ دهند.
تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی، کوچه 34، پلاک 4
تلفن: 02188886412
ایمیل: dadrah.ir@gmail.com
ایمیل شکایات: dadrah.ir@gmail.com
ارسال پیام
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.
خطایی رخ داده است. لطفا دوباره امتحان کنید
کاربر گرامی؛ در حال حاضر ارسال کد از طریق پیامک با اختلال سراسری مواجه است. در صورتی که هم اکنون پیامک به دست شما نرسید، لطفا در زمانی دیگر مجددا تلاش نمایید.