قاعده لا ضرر مقدم است
با درود، پرسشگر ارجمند؛ در تعارض حق ارتفاق قانونی با قاعده لاضرر، رویکرد غالب محاکم، تعدیل و تحدید حق ارتفاق است. به این معنا که تا حد امکان، حق ارتفاق حفظ میشود، اما به گونهای که ضرر غیرمتعارف به همسایه وارد نشود. قاعده لاضرر، مبنای فقهی و قانونی دارد و هدف آن، جلوگیری از ورود ضرر غیرمتعارف به دیگران است. در این موارد، دادگاه با بررسی شرایط و اوضاع و احوال، سعی میکند بین این دو حق تعادل برقرار کند تا نه حق ارتفاق بهطور کامل از بین برود و نه ضرر غیرقابل تحملی به همسایه وارد شود. "آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است: با دوستان مروت، با دشمنان مدارا" در تعارض قاعده لاضرر و اصل تسلیط قاعده لاضرر نیز مقدم است.
لاضرر تقدم دارد
سلام هم حق ارتفاق اهمیت دارد و هم قاعده لاضرر و لاضرار فی الاسلام؛ بدین شرح که حق ارتفاق به نوعی تعدیل میشود تا کمترین ضرر و زیان بوجود بیاید و محاکم به این صورت عمل مینمایند.
لاضرر تقدم دارد
قاعده هاب حقوقی راهگشا هستند و قطعا باید به آنها توجه کرد ولی در وادب عمل باید به ابن نکته توجه کرد که بار اثبات چگونه است
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.