مشاوره حقوقی رایگان - دفاع

اگر فردی برای دزدی بدون اجازه وارد منزل شود میتوان با چاقو یا اسلحه بادی (مجاز ) به او اسیب بزنم؟؟
یا اگر فرد مسلح بود (سلاح سرد ، سلاح گرم ) میتونم اون رو به قتل برسونم
این موضوع خیلی برای من سوال شده و بخاطر اینکه در خانه حیاط دار زندگی میکنم ( قبلا هم دزدی شده ) خیلی این موضوع من رو نگران کرده ایا برای نگهداری در خانه به فرد مجوز افشانه میدن ؟

پاسخ ها :

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

نگهداری وسایل تدافعی بنا به شرایط خاص به مشاغل تحت خطر از جمله وکلا، قضات و غیره داده می‌شود و در موارد عادی مشکل به نظر می‌رسد اما در خصوص ورود دزد به منزل مطابق ماده 156 قانون مجازات اسلامی باید دفاع مشروع شما متناسب با عمل ایشان باشد البته بهتر است با ایجاد سر و صدا دزد را فراری دهید تا ایشان را بزنید زیرا موارد زیادی وجود دارد که دزد از صاحب مال دیه وصول نموده است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند. آسیب خیر
در راستای دفاع مشروع می‌توان تحت شرایطی خاص دفاع کرد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

در زمینه دزدی باید دفاع در مقابل بطور مشروع باشد و برای نگهداری لوازم دفاعی باید مجوز های لازم رادریافت کنید

شهرزاد  نيك رهي

سرکار خانم شهرزاد نيك رهي :

سوال اول:خیر.دیه میگیرد.
سوال دوم:خیر قتل عمد است.
سوال سوم:خیر.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر مطلقا
در صورت ایراد صدمه عمدی به سارق ، شما مرتکب جرم خواهید شد و مجازات خواهید داشت مگر در مقام دفاع مشروع باشد
و برای تحقق دفاع مشروع شرایط خاصی لازم است
و

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
شما حق صدمه زدن به سارق را ندارید و اگر به شما هجوم آورد شما بایستی دفاع متناسب داشته باشید و حق ندارید جان دزد را بستانید.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

دفاع مشروع می‌بایست متناسب با حمله باشد در خصوص افشانه حتماً باید از مراجع ذی صلاح مجوز داشته باشید

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

سلام پاسخ سوال شما نیاز به تماس تلفنی دارد

محمد حسن سقائی

جناب آقای محمد حسن سقائی :

باسلام تحت شرایطی دفاع مشروع می توان کرد اما تجهیزات نیازمند محوز می باشد