مشاوره حقوقی رایگان - اعاده دادرسی طبق ماده 477

با سلام پدر بزرگ من در سال 48 طی قولنامه ای از شخصی که صاحب نسق هست یک شعیر از 96 شعیر و خریداری میکنه تا سال 60 این زمین هارو کاشته از سال 60 الی 65 چند قطعه زمین رو به دایی خود واگذار میکنه برای نصف کاره، درسال 65 میاد این زمین هارو پس بگیره دایی ایشون میگه من زمین رو کاشتم بعد برداشت محصولم این زمین رو بهت پس میدم و این کار و هم میکنه در سال 65 این زمین هارو پس میده به ما در سال 75 پدر بزرگم میاد نسبت به یک قطعه زمین درخواست صدور سند مالکیت میکنه که وراث دایی میان به تقاضای ثبتی ایشون اعتراض میکنند پدر بزرگ بنده میره دادگاه ولی چون بیسواد و مسن بوده نمیتونه از خودش دفاع کنه و عوض اینکه قولنامه سال 48 رو ارائه بده و بگه طبق این قولنامه اثبات مالکیت میکنم میگه من در سال 65 این زمین رو از پدر اینها تحویل گرفتم در دست ایشان بوده ولی به اشتباه در دادگاه اینطوری مفهوم میشه که در سال 65 از ایشون خریداری کرده است و وراث دایی ادعا میکنند که قولنانه ایشون جعل هست و اصلا قولنامه ای وجود نداشته که پدر بزرگم برای اینکه صادق بوده گفته من این زمین و از پدر این ها تحویل گرفتم ولی به اشتباه در دادگاه قولنامه محسوب شده و پدر بزرگم دو نفر شاهد معرفی کرده که در دا گاه حاظر نشدن و یکی از شهود از طریق پاسگاه حاظر شده و بی اطلاعی نموده که از هیچ چیزی خبر ندارم پدر بزرگم برای اینکه اینها شاهد ماجرا بودن و خبر داشتند به عنوان گواه معرفی نموده در نتیجه دادگاه حکم به بطلان تقاضای ثبتی داده و استان نیز تایید شده است ،من از هیچکدوم از این ماجرا ها خبر نداشتم چون در ان زمان سن کمتری داشتم و در سال 81 پدر بزرگم فوت کرده و کاملا از جریان حکم بی خبر بودم ولی میدانستم که این زمین مال ما بوده است و از همسایگان زمین میگفتند تا پدر بزرگت زنده بود اینجا در تصرف ایشان بود بعد فوت وی اینها تصرف کردند و زمین رو اصلا نکاشتند یکی دو سال به افرادی اجاره دادند و الان حدود 20 سال است که زمین در زیر کشت نیست و امارت مانده است من بیخبر از موضوع دادگاه پدر بزرگم بطلان تقاضای ثبتی ایشان طبق گفته همسایه ها پارسال نزدیک عید رفتم زمین را جو کاشتم و بعد از 2 ماه که کاملا جو روییده بود وراث دایی پدر بزرگم بصورت ناگهانی امدن و جو رو شخم زدند ومن رفتم دیدم زمین رو شخم زدند رفتم بصورت کیفری شکایت بر تصرف عدوانی کردم و قاضی قرار کارشناسی داد و کارشناس امد سر زمین از ما مدارک گرفت و نظریه شو داد که طی ادعای شاکی زمین رو سال 48 از شخصی خریداری شده که صاحب نسق است و به استناد این منجر به رای صدور سند شده و اصلا ربطی به قولنانه سال 65 نداره و متشکی عنه رایی دایر بر ابطال قولنامه سال 48 که موید انتقال سهام زارعانه شخص صاحب نسق به پدر بزرگ من است رو نداده و اینها اعتراض کردند هیات 3 نفره امد و همین نظریه رو تایید کرد و همچنین گفته اند که حکم به این زمین داده شده است و ابطال داده شده به تقاضای ثبتی ولی اصلا مرتبط با هم نیست چون اولا تقاضای ثبتی به استناد سال 48 ارائه شده و به سال 65 ارتباطی ندارد و اینکه متشکی عنه استناد به سند عادی کرده است که فروشنده اولیه اصلا صاحب نسق نبوده است بعد این نظریه قاضی به شکایت ما منع تعقیب صادر کرده است و من رفتم پبش ایشون که هر دو کارشناس به ما رای دادند پس چطور منع تعقیب صادر شد ایشون گفتند چون انزمان حکم داده شده حالا چه اشتباه چه درست اگر میخواهید حق خود را بگیرید باید اعاده دادرسی انجام دهید در غیر این صورت نمیتوانید کاری انجام دهید من به نظریه ایشان اعتراض کرده ام و به شعبه تجدید نظر ارسال شده است ،
حال من میتوانم دادخواست اثبات مالکیت و خلع ید بدهم؟
یا نه اگر این دادخواست را هم بدهم به استناد رایی که دارند رد دادخواست میشود؟
و اینکه هر چقدر به قاضی گفتم اینها زمین رو از شخصی که خریدند اصلا صاحب نسق نیست من از اداره امور اراضی و ثبت اسناد استعلام کرده ام و منفی است ولی قاضی اصلا استعلام نکردند در این خصوص
خواهشمند است بنده رو راهنمایی کنید تا بتوانم به حق خود برسم

پاسخ ها :

اعاده دادرسی اعمال ماده 477