مشاوره حقوقی رایگان - اعاده دادرسی

باسلام
تاریخ عقد فروردین 96
تاریخ شکایت و مطالبه نفقه تیر 97
رای دادگاه بدوی مربوط به محکومیت بنده بر نفقه گذشته صادر شد بنده تجدید نظر زدم و حکم قطعی شد. سوال دارم
1- با توجه به عدم تمکین خاص و عام زوجه و باکره بودن ایشان و این مطلب که ایشان از حق حبس در تاریخ مطالبه نفقه استفاده کردند، آیا نفقه قبل از این تاریخ شامل حال ایشان می شود؟
2- برای اعاده دادرسی می توانم با تکیه بر این مطلب که تمکین وجود نداشته، حق مطالبه نفقه قبل از تاریخ اعمال حق حبس از ایشان سلب می شود؟
3- آیا دادگاه به تمکین نداشتن ایشون توجه می کنه؟ آیا نفقه بدون تمکین معنا پیدا می کند؟

پاسخ ها :

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

بله او می تواند از حق حبس استفاده کند اگر بتوانید محکوم به تمکین کنید نفقه تعلق نمی گیرد .شما را می توانم تلفنی راهنمایی کنم .

پرسشگر :

پاسخ واضح نبود

مريم السادات پيراسته

سرکار خانم مريم السادات پيراسته:

با سلام وظایف زناشوئی منحصر در تمكین خاص زوجه از زوج نیست، بلكه زوجه مجاز است تا گرفتن مهر خود از تمام وظایف زندگی مشترك مانند سكونت زن در منزل شوهر و پذیرش حق ریاست شوهر بر خانواده خودداری نماید.
استفاده از حق حبس زوجه موجب از بین رفتن نفقه نخواهد شد، زن استفاده کننده از حق حبس علی رغم اینکه تمکین نمی کند اما مستحق دریافت نفقه از شوهر است و اگر شوهر از پرداخت نفقه استنکاف کند از موجبات طلاق زوجه خواهد بود.

علی حدادیان

علی حدادیان :

استان :

از حق حبس ميشود استفاده كرد و مطالبه نفقه هم نمود

یک وکیل

سلام با استفاده از حق حبس زوجه از تاریخ وقوع عقد نکاح میتواند نفقه معوقه را مطالبه نماید