مشاوره حقوقی رایگان - نفقه

با سلام زن و شوهری باهم زندگی میکنن و خانم بخشی از مهریه شو اجرا گذاشته و دادگاه طبق قانون یک چهارم حقوق همسرش تعیین کرده. اما همسرش برای انتقام خرج خونه رو نمیده و همسرش وادار میکنه پولی که بابت مهریه دریافت میکنه خرج خونه و
بچه هاش کنه. میخواستم بدونم آیا این خانم میتونه برای نفقه خودشو بچه هاش شکایت کنه. بایدکجا بره و چیکار کنه؟

پاسخ ها :

محمد عبداله زاده خانقاه

جناب آقای محمد عبداله زاده خانقاه :

با سلام
اگر عقد بین زوحین دائم باشه زوجه از
طرف خود حق شکایت کیفری و حقوقی ترک نفقه علیه زوجه را دارد

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام بله می تواند
نفقه زوجه از زمان گذشته و نفقه فرزندان از زمان طرح دعوا محاسبه می شود
برای این کار باید به دادگاه خانواده محل زندگی خود مراجعه نمایید
در صورت نیاز به مشاوره بیشتر
میتوانید با شماره تلفن وکیل در سایت دادراه 09159249885 تماس حاصل فرمایید
بین ساعات 18 الی 20

طاهره تكري

سرکار خانم طاهره تكري:

سلام.خانم میتونه شکایت حقوقی مطالبه نفقه جاریه خود و فرزندان از قرار ماهی....از تاریخ تقدیم دادخواست مطرح کنه.فقط برای اینکه مستحق نفقه باشه به وکیل مراجعه و مشاوره کاملی داشته باشن

یک وکیل

با سلام" در فرض سؤال هر چند در صورت تمکین زن از شوهرش پرداخت نفقه از وظایف و تکالیف شوهرش است و در صورت عدم پرداخت ، زوجه می تواند با شهادت شهود واجد شرایط هم دعوی حقوقی مطالبه مهریه در دادگاه خانواده طرح کند و هم شکایت کیفری به اتهام ترک انفاق همسرش در دادگاه کیفری مطرح نماید. علی ایحال هر چند که در بالا به آن اشاره شد زن این اختیارات قانونی را دارد اما معروض می دارد همانطور که مستحضرید کانون گرم خانواده جای گروکشی ، آجان کشی و لشکر کشی نیست و اگر خدای ناکرده چنین شد دوام زوجیت به خطر افتاده و از هم خواهد گسست . درست است پرداخت مهر زن ، واجب شرعی و قانونی است اما با تعیین این مهریه های سنگین که دو الی سه دهه است مد شده چگونه زوج می تواند پرداخت آن را تحمل و تضمین کند و اگر هم بر حسب اجبار قانونی و نه اختیار از خرج و مخارج و خانه و کاشانه اش گرفتند آیا دیگر علاقه و مهر و محبت و عشقی بین او و همسرش باقی می ماند که شوهر بخواهد به این زندگی ادامه دهد!؟

سعید   دهقانی فیروزآبادی

جناب آقای سعید دهقانی فیروزآبادی:

با سلام
با ید دادخواست مطالبه نفقه به دادگاه خانواده محل اقامتش بده

یک وکیل

با سلام. ایشان می توانند دادخواست مطالبه نفقه برای خود و فرزندانشان تقدیم دادگاه نمایند و بخشی دیگر از حقوق ایشان را توقیف نمایند.

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
پرداخت مهریه دلیلی بر عدم پرداخت نفقه افراد تحت تکفل نیست و شما میتونید مطالبه نفقه رو از دادگاه خانواده مطالبه نمایید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.بلی.دادسرا در خصوص کیفری ترک انفاق ودادگاه یا شورای حل اختلاف بابت نفقه معوقه خود وحال فرزند.یاالله

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود دادخواست مطالبه نفقه قابل طرح است

بهاره   رستم زاده

سرکار خانم بهاره رستم زاده:

سلام بله. دادخواست مطالبه نفقه را ارائه دهید

فرشته عباس پور

سرکار خانم فرشته عباس پور :

سلام، می‌توانند دادخواست مطالبه نفقه طرح کنند.