مشاوره حقوقی رایگان - انتقال سه دانگ ملک به همسر

با عرض سلام و خسته نباشید
خواستم بدانم اگر مرد در یک برگه بنویسد که سه دونگ از خانه برای همسرم است آیا در زمان حیات و فوت مرد سندیت دارد؟ رسمی هست؟ آیا به موجب این برگه زن صاحب سه دونگ است؟

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این برگه سندیت دارد لیکن یک سند عادی است و یک سند رسمی نمی‌باشد‌.
به موجب سند مذکور در متن سؤال، زن مالک سه دانگ خانه خواهد بود لیکن بهتر است از طریق دفترخانه اقدام شود یا به امضای شاهدین امر برسد‌.

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
اسناد عادی اعتبار دارد اما باید نحوه نگارش متن بررسی شود.
در چنین مواردی باید سند رسمی تنظیم شود.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بستگی به مفاد سند تنظیمی دارد
سند عادی تنظیمی اگر در قالب عقد بیع باشد معتبر و قابل استناد در مراجع قضایی است

سعیده کشاورز

سرکار خانم سعیده کشاورز :

با دروود
طبیعتا سند رسمی محسوب نمی‌گردد
در صورتی که اقرار مربوطه شرایط صحت را داشته باشد بله مالکیت را می‌توان اثبات کرد
اقرار کننده باید بالغ و عاقل و قاصد و مختار باشد بنابراین اقرار صغیر و مجنون در حال دیوانگی و غیر قاصد و مکره موثر نیست و...

سودا  ملك زاده

سرکار خانم سودا ملك زاده :

نه خیر اعتبار چندانی نداره باید رسمی نوشته بشه