مشاوره حقوقی رایگان - قرارداد مشارکت در ساخت

با سلام
اینجانب مالک قطعه زمینی هستم و یک قرارداد مشارکت در ساخت با یک سازنده منعقد کردم.
قبل از عقد قرارداد به صورت شفاهی شرط کردم هرگاه پروژه 85 درصد پیشرفت فیزیکی داشت ، بخشی از سند زمین را بنام ایشان بزنم، در متن قرارداد نوشتیم مالک متعهد می‌گردد پس از اتمام عملیات تاسیسات، فوم بتن و کف سازی دو دانگ از شش دانگ سند ملک مورد مشارکت طبق وکالت نامه رسمی حداکثر تا یک ماه بعد از تاسیسات و بتن فوم به سازنده انتقال دهد.
سازنده زمانی که فوم بتن را ریخت حدودا یک سال پیش به بنده گفت الان باید بنامم کنید، و منظور من این مرحله بوده منتها بنده به ایشان گفتم ما قرارمون بود 85 درصد پروژه پیش برود و الان در فوم بتن 40 درصد بیشتر پروژه پیش نرفته، و باید کارشناس رسمی بیاید نظر دهد بعد ایشان کار را ادامه داد، حالا پس از گذشت یک سال از اون مرحله که ساختمان نزدیک 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد یک اظهارنامه چند روز پیش برای من زده که شما باید یک سال پیش دو دانگ بنام من می زدی و حالا هم باید بیایی دو دانگ را بنامم بزنی و هم طبق قانون پیش فروش چون همزمان با انتقال سند حق پیش فروش هم باید به من انتقال میدادی روزانه یک هزارم ارزش دو دانگ باید جریمه بدهی به من. این در حالی است که بنا به اظهارات شفاهی خود سازنده همان پارسال یک واحد را بدون اجازه من پیش فروش کرده. حالا سوالم این است حق با کیست ؟ الان من باید چه کار کنم و چه چیز در اظهارنامه جواب بدهم. و آیا اگر اثبات سود مثلا من پارسال باید بنام ایشان میکردم می توانم بگم قرارمان بود 85 درصد پیشرفت منتها فوم بتن 40 درصد است ؟ ملاک چیزی است که امضا شده یا می شود صحبت ها رو هم ادعا کرد چون شرطمان این بوده خودش هم تایید می‌کند. و اگر ثابت شود پارسال باید دو دانگ بنام ایشان می کردم آیا واقعا خسارت باید بدهم این قانون پیش فروش که نوشته چی هست ؟ با تشکر

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیازمند بررسی بیشتر و گفتگوی متقابل است تا اظهار نظر دقیقی بتوان کرد

آزاده حیدری

سرکار خانم آزاده حیدری :

سلام. در قراردادهای مشارکت ملاک توافق بین طرفین است و آنچه در قرارداد نوشته و مورد توافق قرار میگیرد ملاک عمل است. برای پاسخ دقیق تر باید قرارداد مطالعه شود. من جواب شما با برداشت از اطلاعاتی که بیان داشته اید عرض میکنم.
چون ملاک قرارداد است اگر در قرارداد ذکر شده بعد از مرحله فوم بتن باید 2 دانگ را به سازنده منتقل میکردید ایشان باید در همان زمان الزام شما را میخواست و دادخواست الزام به انجام تعهد علیه شما مطرح میکرد حال که ایشان دادخواستی نداده است و رایی در این خصوص صادر نشده است خسارتی به ایشان تعلق نخواهد گرفت مگر آنکه در متن قرارداد وجه التزامی قرار داده شده باشد مبنی بر اینکه در صورت عدم انجام اینکار شما باید فلان مبلغ بابت هر روز پرداخت نمایید. خسارت براساس وجه التزام قراردادی محاسبه میشود و ربطی به قانون پیش فروش ندارد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
با توجه به توضیحات شما جهت اظهارنظر دقیق حقوقی نیاز به بررسی مفاد قرارداد مشارکت است
طبق مفاد قرارداد مشارکت ، باید عمل گردد