مشاوره حقوقی رایگان - حق ارتفاق

عرض ادب و‌ احترام پوزش بابت مزاحمت.
سوالی خدمتتان داشتم ممنون می‌شم در صورت امکان پاسخ بدین،
پسر عموی من دارای یک قطعه زمین کشاورزی بعد از زمین ما هست فاقد جاده دسترسی بوده و هست الان زمین را به شخص دیگری فروخته، هنگام تقسیم پدران جاده پیش بینی نکرده اند، در قراردای که تنظیم کرده بخشی از زمین کشاورزی ما رو بعنوان جاده دسترسی برای خریدار درنظر گرفته است و باتوجه به اینکه در مکان دیگری اقدام به فروش زمین نموده اند و جاده دسترسی برای ما پیش بینی نکرده . باتوجه به اینکه هیچ گونه جاده ای درکار نبوده از تردد آنها جلوگیری میکنیم، الان علیه ما دادخواست حق ارتفاق تنظیم و طرح دعوی نموده است آیا از لحاظ قانونی چنین حقی برای ایشان تعریف شده؟
چه دفاع موثری میتوان انجام داد.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد.

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

با سلام
به طور کلی هرکس از قدیم یعنی با یک سابقه طولانی که ابتدای آن دقیقاً معلوم نیست، راه عبور و مرور و دسترسی به ملکش از ملک شخص دیگری بگذرد برای آن شخص حق ارتفاق به وجود می آید که شما نمیتوانید مانع عبور آن شخص شوید اما علی ایحال جهت راهنمایی دقیق قطعاً بررسی اسناد و مدارک مربوطه مورد نیاز است بلکه شاید چنین حقی به وجود نیامده باشد.

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

سلام کسی که مدعی جاده هست باید مدرک داشته باشد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
اگر به مدت طولانی این بهره برداری وجود داشته بله احتمال وجود و ایجاد حق مفروض می باشد لیکن برای اظهارنظر دقیق تر باید مدارک لازم برسی و گفت و گوی طرفینی انجام بگیرد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

اگر از قدیم این حق وجود داشته احتمالش وجود دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

نیاز به بررسی بیشتر هست ولی طبق قانون اگر به مدت طولانی این بهره برداری وجود داشته بله امکان حق اتفاق هست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
ممکن است
بستگی به شرایط راه عبور دارد

اگر از قدیم راه عبور وجود داشته باشد و سابقه راه عبور مشخص نباشد برای همسایه با شرایط خاصی حق ارتفاق ایجاد خواهد شد

ولی شما هم میتوانید دفاعیات و مستندات خود را ارائه نمایید که این راه ، کوچه اختصاصی است
و

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله امکان طرح دعوا مورد اشاره وجود دارد‌.