مشاوره حقوقی رایگان - قتل عمد با چاقو

سلام
جرم قتل عمد با چاقو به دلیل کینه داشتن چیست؟ (زیر سن قانونی) و با وجود اطلاع از کار خود

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
بستگي به سن مرتکب دارد
اصولا قصاص است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر کودک نابالغی مرتکب قتل عمدی شود، قصاص نمی شود و اقدام وی حسب مورد خطای محض تلقی شده و در نتیجه، نه تنها کودک قصاص نمی شود، بلکه عاقله وی عهده دار دیه خواهد بود. اما اگر کودک بالغ زیر سن 18 سال مرتکب قتل شود، اصل بر مسئولیت کامل فرد است مگر این که در تشخیص و رشد فرد شک وجود داشته باشد که در این صورت، دادگاه نظر پزشکی قانونی را در این خصوص کسب می کند و اگر نوجوان فاقد رشد یا قدرت تشخیص داده شود، از قصاص مبرا می شود.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
کینه داشتن یا کینه نداشتن و به عبارت دیگر انگیزه در وقوع جرم از جمله قتل عمد میسر نیست. حتی اگر کینه‌ای هم وجود نداشت، مرتکب بایستی قصاص می‌شد یا با رضایت اولیای دم، محکوم به پرداخت دیه می‌شد.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر زیر سن 15 سال باشد قصاص نمی شود
ولی اگر زیر 18 باشد تحت شرایطی مجازات می شود.

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

بنا به نظر دادگاه می باشد و به قصاص یا حبس محکوم می‌شود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام

مجازات ایشان ، بستگی به سن مرتکب در زمان انجام جنایت خواهد داشت

اگر شخص در زمان ارتکاب جرم موجب قصاص ، نابالغ و بین 12 تا 15 سال باشد به نگهداری در کانون اصلاح و تربیت محکوم میشود

و اگر شخص در زمان ارتکاب جرم موجب قصاص ، بالغ و کمتر از 18 سال داشته باشد قصاص خواهد شد مگر ماهیت جرم انجام شده را درک نکند و یا در رشد عقل ایشان شبهه وجود داشته باشد

که ایشان به پزشکی قانونی معرفی خواهند شد و

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

با توجه به شرایط سنی ،
به حبس یا قصاص محکوم میشود

ابوالفضل میر جوادی

جناب آقای ابوالفضل میر جوادی :

با سلام
خرید و فروش انسان جرم است
بهتر است از طریق سازمان بهزیستی و حمایتی و در قالب قانون فرزندخانوادگی اقدام نمایید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بستگی به سن وی و کبر او دارد که مجازات تعیین شود

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

با سلام
اگر منظور شما از زیر سن قانونی زیر سن بلوغ یعنی دختر کمتر از 9 سال تمام قمری یا پسر کمتر از 15 سال تمام قمری باشد قتل خطای محض محسوب میشود‌ و شخص صغیر(قاتل) قصاص نمیشود و تحت شرایطی عاقله او باید دیه بدهند. اما اگر بالای 9 سال در دختر و بالای 15 سال در پسر مرتکب قتل عمد شود قصاص خواهد شد.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام
پسر زیر 15 قصاص نیست و بالای 15 تا 18 قصاص

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
چنانچه بعد از سن بلوغ با اطلاع باشد امکان قصاص وجود دارد

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

سلام مجازات قتل عمد اعدام می‌باشد در صورتی که مرتکب به سن قانونی نرسیده باشد عاقله دیه را پرداخت می‌کنند

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

شرایط سنی و موضوع نیاز به بررسی دقیقتر دارد

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

قتل عمد توسط نابالغ( زیر 15 سال)
دیه داشته که توسط عاقله پرداخت میشود