مشاوره حقوقی رایگان - حکم حجر

با سلام، یک آقایی جرم کلاهبرداری دوستش گردنش افتاده و شاکیان زیادی داره، اما این اقا از جهت روانی دچار بیماریه و سه پرونده ی بستری تیمارستان داره و از پزشک قانونی هم حکم داره که تایید شده بیمار روانی هستش، پدرش براش حکم حجر و قیم نامه هم گرفته، آیا با تمام این مدارک و اینکه این آقا محجور روانی شناخته شده دادگاه میتونه براش حکم زندانی شدن بنویسه؟ یا مصونیت داره بخاطر این حکم؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر قاضی را اقناع کنید که متهم در حین ارتکاب جرم فاقد قوه تمییز بوده است تا موجبات تبرئه ایشان را فراهم کنید زیرا به موجب قانون اگر مرتکب در حین انجام فعل مجرمانه ، دیوانه باشد ، مسئولیت کیفری متوجه او نمیباشد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند تحت شرایطی امکان پذیر است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام ‌
طبق قانون اگر ‌ محجور بودن شما در زمان وقوع جرم ، احراز و اثبات گردد مجازات کیفری ‌نخواهید داشت ولی مسئولیت مدنی خواهید داشت
و شما باید با تنظیم لایحه دفاعیه
دقیق ، از خود دفاع نمایید

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
چنانچه فرد مذکور در زمان جرم مجنون بوده به طوری که قدرت تشخیص نداشته باشد مجازات ندارد