مشاوره حقوقی رایگان - حوزه دخالت نیروی انتظامی

با سلام
آیا نیروی انتظامی یا گشت انتظامی یک منطقه حق این را دارد که از فردی که داخل خودرو نشسته و در حال مکالمه با تلفن است بپرسد که با چه کسی صحبت میکردی و اینکه بزور بخواهد با فرد پشت خط صحبت کند و تهدید کند چرا در این تایم باهم صحبت میکنید ( زمان 2شب ) ؟؟؟

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
با توجه به توضیحات و شرایط ذکر شده، اقدامات مأمورین آگاهی مصداق نقض حقوق شهروندی است؛ زیرا که بنا بر اصل برائت، هیچ شخصی مجرم نیست مگر اینکه دلایل قوی وجود داشته باشد.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
خیر چنین حقی ندارد.
می توانید با شماره 197 تماس بگیرید و گزارش دهید و امکان شکایت از طریق دادسرای نظامی نیز وجود دارد.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر ماجرا با این شرحی که آورده اید بوده ، میتوانید از طریق 197 دادسرای نظامی پیگیری کنید

سید علیرضا سیدی

جناب آقای سید علیرضا سیدی :

صحبت کردن با تلفن همراه جرم نیست که پلیس بتواند در این خصوص کنکاش و مداخله نماید و اگر این مورد پیش آمده باشد تخلف است و میتوان از طریق سامانه 197 و نیز دادسرای نیروهای مسلح اقدام به طرح شکایت کرد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

خیر تا جرم مشهودی واقع نشده حق دخالت به حریم خصوصی افراد ندارد ،

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام به هیچ وجه چنین حقی وجود ندارد مگر اینکه جرم مشهودی وجود داشته باشد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
خیر چنین حقی را ندارند
جرم است

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

خير
چنين عملي نيازمند دستور مقام محترم قضايي است

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

خیر برخلاف حقوق شهروندی است

عبدالرضا سلیمانیان

جناب آقای عبدالرضا سلیمانیان :

خیر،مگر اینکه موردی خاص به آنها ابلاغ شده باشد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

نیروهای انتظامی، طبق قوانین و مقررات مربوط، حق دارند در برخی موارد به سوال کردن از افراد و ایجاد تعامل با آنها برای حفظ امنیت و نظم عمومی اقدام کنند، اما این حق به هیچ وجه به معنای تهدید یا تجاوز به حریم شخصی افراد نیست. به علاوه، این حق همیشه باید با رعایت حقوق و آزادی های شخصی و حریم شخصی افراد صورت گیرد.

در مورد موضوعی که شما اشاره کرده‌اید، در صورتی که نیروی انتظامی یا گشت انتظامی از فردی که در حال مکالمه با تلفن داخل خودرو است، سوال کند، باید حقوق و حریم شخصی او را رعایت کرده و از هر گونه تهدید یا تجاوز به حقوق شخصی او خودداری کند. همچنین، نیروهای انتظامی نباید به دلیل زمان یا ساعت مکالمه، به افراد تهدید کنند و حقوق شخصی آنها را نادیده بگیرند.

در کل، نیروهای انتظامی موظف به حفظ نظم و امنیت عمومی هستند، اما این کار باید با رعایت حقوق و آزادی های شخصی و حریم شخصی افراد انجام شود. در صورتی که فکر می‌کنید حقوق و آزادی های شما توسط نیروهای انتظامی تهدید شده است، بهتر است با مراجع قانونی مربوطه مراجعه و حقوق خود را مطالبه کنید.