مشاوره حقوقی رایگان - فسخ مبایعه نامه

فسخ مبایعه نامه بدلیل ثبت نشدن چک صیادی میشه (چک بعوان في المجلس که‌ تاریخ آن 4 روز بعد از تاریخ مبایعه نامه هست)

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر قرارداد بیع ، به علت عدم ثبت چک صیادی قابل فسخ نیست مگر به صورت صریح در مبایعه‌نامه ذکر شده باشد

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

با توجه به اینکه ثبت چک جز تمهیدات و الزامات وصول وجه چک های جدید می باشد ، و صادرکننده (خریدار) می بایست تمیهدات لازم را برای وصول ان فراهم مینمود و عدم اقدام در موعد مقرر میتواند از عوامل فسخ معامله باشد.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله ؛ فسخ مبایعه نامه به هر دلیلی ممکن است مشروط بر این که در قرارداد ذکر شده است . علی ایحال ، به طور کلی ، در صورتی که ثمن معامله پرداخت نشود از موجبات انحلال معامله خواهد بود .

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با این شرایط ممکن نیست.
مگر اینکه در قرارداد شرط شده باشد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام اینکه قابلیت فسخ داره یا نه میره داخل ماهیت حقوقی باید دفاعیات و لوایح قوی باشد که توجیه کننده قضیه باشد چرا که فسخ علی الاصول برخلاف اصل است و نیازمند اثبات است و البته این مورد اهمیت پیدا میکند که قرارداد شما حتما باید رویت شود و چرا که ممکن است کلمات مجمل در آن وجود داشته باشد و همچنین باید تمان شروطی را که در قرارداد ذکر شده است در نظر گرفت چرا که ممکن است شروطی باطل باشد در هر صورت اسناد و مدارک شما نیازمند بررسی دقیق است و پس از آن نظر قطعی به شما عرض خواهد شد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

قرارداد شما حتما باید رویت شود اگر چنین چیزی به عنوان شرط فسخ قید شده میتوانید اقدام کنید

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سللم
تنها در صورتی امکان دارد که شرط فسخ قراردادتان عدم ثبت چک باشد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

فی المجلس یعنی، در روز تنطیم مبایعه نامه نه 4 روز بعد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
به صرف آنچه در سوال آمده است خیر
مفاد قرارداد حائز اهمیت است
باید دید دقیقا چه شروطی درج شده است
...

مهسا شاه محمدی

سرکار خانم مهسا شاه محمدی :

سلام درصورتیکه درمفاد مبایعه نامه قیدشده باشد فروشنده میتواند به علت عدم وصول ثمن‌ تایید فسخ رو مطرح کنه . درصورت عدم ثبت چک صیادی، سندعادی محسوب وقابل مطالبه حقوقی است

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

سلام نیاز به توضیحات بیشتر است
اگر خیار شرط شده باشد با شرط خیار متفاوت است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام بستگی به توافقات فی مابین دارد می‌بایست بررسی شود که در قرارداد چه مواردی لحاظ شده است

حمید ایرانی دودران

جناب آقای حمید ایرانی دودران :

بله اگه از شروط قرارداد شما باشه و دادگاه تنفیذ کنه

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

خیر قرارداد بیع عقدی لازم است و به علت عدم ثبت چک صیادی قابل فسخ نیست مگر درقرارداد به عنوان شرط فسخ درج شده باشد

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

بله دادخواست فسخ به جهت عدم پرداخت ثمن معامله بدهید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اصل بر لزوم قراردادهاست موارد فسخ باید در قرارداد ذکر شود.

سید علیرضا سیدی

جناب آقای سید علیرضا سیدی :

صرفا در صورتی قابل فسخ است که در قرارداد ذکر شده باشد در غیر اینصورت بابت ثبت نشدن چک قرارداد قابلیت فسخ ندارد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
فسخ مبایعه نامه به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بیافتد، از جمله عدم ثبت چک صیادی. اما برای فسخ مبایعه نامه به دلیل عدم ثبت چک، باید به شرایط موجود در قرارداد مبایعه نامه و قوانین و مقررات مربوط به چک دقت کرد.

در بسیاری از قراردادهای مبایعه نامه، شرط ثبت نشدن چک صیادی به عنوان شرط فسخ قرارداد درج می‌شود. در این صورت، اگر چکی برای پرداخت قیمت مبایعه در قرارداد درج شده بود و تاریخ آن پس از تاریخ مبایعه نامه باشد و همچنین ثبت نشده باشد، می‌توان با استناد به این شرط، قرارداد مبایعه نامه را فسخ کرد.

در صورتی که در قرارداد شرطی در این رابطه درج نشده باشد، باید به قوانین و مقررات مربوط به چک پرداخته شود. برای مثال اگر چکی با تاریخ پس از تاریخ مبایعه نامه در قرارداد درج شده باشد و در زمان مقرر برای پرداخت قیمت مبایعه صاحب چک پرداخت نکرده باشد، می‌توان با ارجاع به قوانین مربوط به چک، از طریق دادگاه، اجرای چک را از صاحب آن درخواست کرد. به عبارت دیگر، فسخ مبایعه نامه به دلیل عدم پرداخت چک، بستگی به قوانین و مقررات مربوطه و شرایط قرارداد مبایعه نامه دارد.