مشاوره حقوقی رایگان - خسارت به جان و مال

باسلام...
بنده حدود 3 سال پیش توسط 2 فرد ناشناس در خیابان مورد ضرب و جرح قرار گرفته همچنین گوشی بنده به سرقت رفت،همان روز شکوائیه تنظیم کردم و مراحل پزشکی قانونی و مقدار درصد صدمات مشخص شد،چند هفته بعد از دادسرای جنایی برای من احضاریه اومد که رفتم و آقای دادیار کل ماجرا رو پرسید و من تمامی اسناد و مدارک موجود از جمله فیلم دوربین مدار بسته و نامه پزشکی قانونی رو ارائه دادم،و در دادخواستم خواهان دیه از صندوق دولت شدم، بعد از چند هفته حکم صادر شد که تعلق نمیگیره و من دوباره اعتراض زدم و باز هم گفتن تعلق نمیگیره...
لطفا در این مورد راهنمایی بفرمایید بنده رو...
چون خسارت جانی حدود 14/5 ٪ دیه کامل تعیین شده بود،و طبق مطالعاتی که داشتم در همچین مواردی که فرد مجرم یا مجرمان شناسایی نشده باشند دیه از صندوق دولت پرداخت می‌شود...
سپاسگزارم...

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود آرا صادره باید بررسی شود
بایسته بود وکیل دادگستری اختیار می نمودید …

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

مدارک بایستی بررسی و دلایل مدنظر قرارگیرد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در قانون مجازات اسلامی اشاره شده که دیه از بیت المال باید پرداخت شود ولی خیلی از قضات عقیده دارند این موضوع مربوط به قتل و ضرب و جرح را شامل نمی شود.
البته بعضی شعبات مطالبه دیه از بیت المال را قبول دارند.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بله شما می توانید درخواست مطالبه دیه از صندوق خسارتهای بدنی دولتی دهید

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

موضوع مورد اختلاف نظر قضات هست و بعضاً آن را فقط در مواردی که در خیابان کسی به قتل رسیده و قاتل شناسایی نشود و هیچ راهی جهت شناسایی ایشان نباشد تعمیم میدهند

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

بله می توانید درخواست بدیهد به صندوق تامین خسارتهای بدنی

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

بله میتوانید به صندوق تامین خسارتهای بدنی در خواست بدهید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بهتر است جهت ارائه اظهارنظر دقیق حقوقی و مطلع شدن از دلایل دادیار مبنی بر رد شکایت شما، محتویات پرونده تشکیل شده در دادسرا مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.

ام سلمه شمس ناطری

سرکار خانم ام سلمه شمس ناطری :

با سلام
بدوا رای صادره باید بررسی شود.

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

اظهارنظر مستلزم بررسی مدارک و مستندات است...

مهسا عباسی

سرکار خانم مهسا عباسی :

با سلام
شما باید همراه مدارک به یک وکیل دادگستری مراجعه تا با بررسی دقیق ایشان راهکار صحیح و نهایی را به شما اعلام نمایند.

یک وکیل :

با سلام
مستندات و رای صادره نیازمند بررسی است.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
اظهارنظر دقیق نیازمند اوراق مربوطه و دادنامه های اصداری است در صورت تمایل با بنده در ارتباط باشید ، متاسفانه اگر هم حق با شما باشد لایحه های شما به صورت تخصصی نگارش نیافته و نتیجه همین است که می بینید
برای امورات حقوقی متخصص حقوقی نیاز است

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. ملاک حکم قطعی دادگاه صالح است که دیه از بیت المال تعلق می گیرد یاخیر

ابراهیم پارسا مهر

ابراهیم پارسا مهر :

استان :

ماده 435 قانون مجازات اسلامی: هرگاه در جنایت عمدی، به علت مرگ یا فرار، دسترسی به مرتکب ممکن نباشد با درخواست صاحب حق، دیه جنایت از اموال مرتکب پرداخت می‌شود و درصورتی که مرتکب مالی نداشته باشد در خصوص قتل عمد، ولی دم می‌تواند دیه را از عاقله بگیرد و درصورت نبود عاقله یا عدم دسترسی به آنها یا عدم تمکن آنها ، دیه از بیت‌المال پرداخت می‌شود و در غیر قتل، دیه بر بیت‌المال خواهد بود. چنانچه پس از أخذ دیه، دسترسی به مرتکب جنایت اعم از قتل و غیر قتل، ممکن شود درصورتی که أخذ دیه به جهت گذشت از قصاص نباشد، حق ‌قصاص حسب مورد برای ولی دم یا مجنیٌ‌علیه محفوظ است، لکن باید قبل از قصاص، دیه گرفته شده را برگرداند.

سعید باروح

جناب آقای سعید باروح :

تحت شرایط خاصی دیه از صندوق دولت پرداخت خواهد شد ، که احتمالا شما دارای شرایط مذبور نبوده اید