مشاوره حقوقی رایگان - قرارداد حق ارتفاق

با سلام ،
در یک روستا 20 سال پیش قراردادی نوشته می شود که سهم آب چشمه شخص A از زمین شخصB عبور کند و شخص B متعهد می شود تا زمانی که آب وجود دارد این آب از زمینش عبور کند نمی تواند مانع رسیدن آب به مزرعه شخص A شود و شخصA نیز به شخصB اجازه کاشت درخت در اطراف جوی داشته باشد و متعهد است این درختان را تا آب هست سیراب نماید . حال بعد از 20 سال شخص A می خواهد به صورت لوله گذاری و از مسیر دیگر آب را به مزرعه خود برساند، آیا شخص B می تواند به این سبب که درختانش بدون آب خشک می شود مانع این کار مطابق قرارداد که 20 سال پیش نوشته اند شود. اگر نمی تواند تکلیف درختانی که در مسیر آب کاشته شده و قطعا خشک خواهند شد چه خواهد شد؟ می تواند خسارت درختان را بگیرد. ممنون

پاسخ ها :

محمود  سالاركريمي

محمود سالاركريمي :

استان :

سلام دوست گرانقدر.شخص میتواند با لوله گذاری آب را ببرد اگرچه میبایست درختان را هم به هر نحوی آبیاری کند تا مانع خشک شدن شود