مشاوره حقوقی رایگان - حق ارتفاق

باسلام وعرض ادب ، یک قطعه زمین مشاع درداخل روستا وجود دارد که از قدیم الایام بعنوان جا خرمن( جایی برای جمع آوری محصولات کشاورزی ) کل اهالی روستا مورد استفاده قرار گرفته است اما حدودچهارسال است که فردی سودجو با احداث منزل مسکونی و احداث باغ درورودی راه عبور و مرور اهالی روستا به جا خرمن مانع دستیابی سایر اهالی روستا به داخل جا خرمن شده است حال ازشماعزیزان تقاضای راهنمایی ومشاوره رادارم.آیا میتوانیم از لحاظ حق ارتفاق برعلیه فرد سودجو شکایت کنیم؟ممنون ازراهنمایی شمابزرگواران

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

ابتدا باید تامین دلیل کنیم تا وضعیت ملک مشخص شود سپس دادخواست مرتبط دهید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی با استشهادیه محلی و ارجاع به کارشناس جهت بررسی عکسهای هوایی سالهای قبل

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بله می توانید
بدوا درخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس مربوطه را اخذ کنید تا وضعیت ملک‌ مشخص شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید با عنوان ممانعت از حق شکایت کنید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
اگر این فرد در ملک خودش ساخت و ساز کرده چنین حقی ندارید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

حق ارتفاع موضوع ااست که به ملک تعلق می‌گیرد و اینکه شخص مالک شد مالک حق ارتفاق است اشتباه است حق ارتفاق حقوق شماست و قابلیت پیگیری دارد