مشاوره حقوقی رایگان - وقف

سلام و خداقوت
زمینی را پدربزرگ پدرم به اسم ز.ح وقف نموده بوده برای امام حسین علیه‌السلام ک یک چهارم منافع و محصول زمین خرج روضه و تعزیه بشه. بعد از خودشون واگذار کردن به پسرشان ع. پدربزرگ بنده.و عباس هم آن را بعد از خودش واگذار کرده به پسرش غ. که عموی بنده میشه . غ. در زمانی ک خود درقید حیات بوده واگذار به عمویش خ. کرده و عمویش پس از فوت به فرزندان خود واگذار کرده حال دختر عموی بنده یعنی دختر غ. می گوید این زمین چون دست پدرم بوده و دست عمویش به امانت بوده حالا پسرعموهای پدرم باید این زمین را به من واگذار کنند.در حالی که عمویم پسر بزرگتر هم دارد اما دخترش می خواهد تحویل بگیرد.آیا پسرعمو های پدر باید زمین را تحویل بدهند؟حدود چهل سال زمین را کاشت کرده و روضه خوانده اند با هزینه شخصی چون محصول سودی نداشته.خود عمویم غ.تا چند سال بعد از فوت عمویش هم زنده بوده اما ادعایی نداشته برای تحویل گرفتن دوباره زمین و روضه خواندن.
اگر زمین قابلیت تحویل دارد پسرعموهای غ.می توانند مزد زحمتی ک در این سال ها کشیده اند از تحویل گیرنده بخواهند؟
و سوال دیگر اینکه این زمین با توجه به اینکه منافع و محصولاتش وقف میباشد قابلیت خرید و فروش دارد؟ یا به عنوان ارث وراث ع. پدربزرگم حساب می شود؟ چون یکی از ورثه می گوید این زمین باید به عنوان ارث تقسیم شود.
در زمین وقفی مانند این زمین می توان خانه شخصی زد؟

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطلب ارسال شده توسط شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بهتر است با یک وکیل متخصص در امور مذبور مشورت کنید