مشاوره حقوقی رایگان - فسخ معامله خودرو بدلیل عیب در خودرو بعد از 11 ماه

با سلام. در تاریخ 6/1400 به صورت قولنامه ای خودرویی را خریداری کرده و تمام مبلغ آن را با چک رمز دار پرداخت کردم. بعد از خرید متوجه شدم که خودرو از سمت راننده تصادف شدید داشته.
فروشنده در نوبتی که برای تعویض پلاک گرفته شده بود مراجعه و قصد داشت که تمامی بدهی های سالهای قبل خودرو به شهرداری و مالیات و ... را بر عهده من بعنوان خریدار بگذارد که قرار تعویض پلاک فوق به همین دلیل انجام نشد و بعد از ان هم هیچ تماسی نداشتیم.
با توجه به تصادف ماشین و خرابی های فنی متعدد و همچنین رفتار فروشنده قصد فسخ معامله را دارم.
معامله ابتدای شهریور ماه سال 1400 اتفاق افتاده است. لطفا راهنمایی بفرمایید:
1 - امکان فسخ معامله وجود دارد بدلیل عیب خودرو و یا تاخیر فروشنده در انتقال سند وجود دارد
2- با توجه به افزایش قیمت ماشین، در صورت فسخ نحوه محاسبه قیمت به چه صورتی خواهد بود
3- با توجه باینکه سند خودرو هنوز به نام من نشده، درصورت عدم امکان فسخ به چه نحوی سند خودرو به نام اینجانب خواهد شد
4- در صورتیکه معاملع فسخ نشود و خودرو از طرف من به شخص دیگری فروخته شود، بایست به چه نحوی فروش انجام شود که موجبات دردسر برای من پیش نیاید

ممنون میشم در صورت امکان پاسخ وکلای محترم را به هر عنوان پرسش دریافت کنم.

متشکر

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
فسخ معامله فوری است
شما باید بلافاصله بعد از اینکه متوجه شدید دادخواست فسخ معامله می دادید و اگر فوریت را رعایت نکنید نمی توانید معامله را فسخ کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر امکان فسخ بیع وجود ندارد مگر در صورت اثبات عدم علم و آگاهی شما از عیب خودرو

زیرا خیار عیب و خیار تدلیس فوری می باشد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام حق فسخ به دلیل عیب فوری است و اگر از تاریخ اطلاع فورا اعمال نشود ساقط میشود