مشاوره حقوقی رایگان - کمیسیون املاک در صورت فسخ قرارداد رهن و اجاره

با سلام
من به عنوان مالک در دفتر املاک قرارداد اجاره ای تنظیم کردیم. مستاجر 2 میلیون برای من واریز کرده تا معامله جاری بشه و املاک مبلغ 8 و نیم میلیون از هر یک از طرفین گرفته(کل مبلغ کمیسیون). حالا مستاجر میخواهد با یک ششم مبلغ ودیعه ملک رو تصرف کنه و طی چند نوبت بقیه مبلغ ودیعه رو بده. در ضمن خواستار چندین تغییر در ملک شد که حدود 15 میلیون برای من هزینه داشت و من انجام دادم. حال با توجه به اینکه مستاجر هنوز ابتدای کار بدقولی کرده من خواستار فسخ معامله هستم. آیا در اینصورت باز هم باید کمیسیون املاک رو بدم؟ در ضمن مشاور املاک سعی داره منو قانع کنه که با همین شرایط پرداخت ، کلید رو به مستاجر بدم.
در ضمن قرارداد بصورتی است که فعلا کد رهگیری نداره

ممنون از راهنماییتون

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دریافت مبلغ 8.5 بابت کمیسیون به نظر غیر قانونی است.
اگر قرارداد را فسخ کنید حق کمیسیون قابل استرداد نیست

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

بستگی به نحوی توافق با مشاور املاک در قرارداد دارد

علی زارع آب باریک

جناب آقای علی زارع آب باریک :

با سلام مطابق قرارداد عمل شثد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

مبلغ کمیسیون اصولی نبوده میتوانید به اصناف املاک و مستغلات اعلام نمایید . با فسخ قرارداد این مبلغ قابل استرداد نیست

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

چنانچه فسخ شود مبلغ قابل استرداد نمی باشد

حميدرضا راعى

جناب آقای حميدرضا راعى :

‌روابط موجر و‌مستاجر شما طبق مصوبه سال 1376 تنظیم شده است. شما میتونید تا ودیعه را دریافت نکردین از ارایه مورد اجاره طفره برید

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

کد رهگیری ملاک نیست،
اگر قرارداد اجاره امضاء شده باشد مکلف به اجرای آن هستید و در خصوص ودیعه، سعی کنید تا قبل از اینکه ملک را به تصرف مستاجر بدهید آن را کامل دریافت نمایید، مطابق عرف حاکم بر بنگاه‌های املاک، 2سر کمیسیون بنگاه را شخصی که قصد قسخ دارد را باید بپردازد. در مورد مبلغ 8 و نیم زیاد گرفته چون باید طبق تعرفه بگیرد و طبق تعرفه هم این مبالغ نمی شود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

از طریق اتحادیه بابت مبلغ اضافی املاکی شکایت کنید و البته در صورت فسخ حق املاک قابل استرداد نیست

یک وکیل :

با سلام
برای مبلغ کمیسیون مطابق تعرفه عمل نشده و حق دارید از پرداخت مازاد خودداری کنید در صورت عدم همکاری به اتحادیه مشاورین املاک مراجعه کنید و متصدی واحد صنفی موظف است بر همین مبنا از شما کمیسیون دریافت کند. در صورت فسخ نیز قرارداد منقعد و متصدی واحد صنفی مستحق دریافت کمیسیون از طرفین است.در خصوص مبلغ ودیعه چنانچه مستاجر از دادن مبلغ ودیعه امتناع نمود از طریق ارسال اظهارنامه نامه رسمی مبلغ ودیعه را مطالبه نمایید و چنانچه در موعد تعیین شده در اظهارنامه اقدامی صورت نگرفت از طریق شورای حل اختلاف محل وقوع ملک نسبت به طرح دعوی تخلیه فوری اقدام نمایید.

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام فصل قرارداد در صورتی که علت اصلی فسخ مشاور املاک نباشد قابل استرداد نیست

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود قرارداد فسخ شود تاثیری در کمیسیون ندارد

ژیلا قهرمانی

سرکار خانم ژیلا قهرمانی :

بنگاه معاملاتی نمی‌تواند حتی با توافق شماهم بیشتر از تعرفه دریافت نماید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام از طریق اتحادیه املاک علیه املاکی اقدام کنید. در صورت فسخ کمیسیون قابل استرداد نیست

حدیثه علیمی

سرکار خانم حدیثه علیمی :

باسلام.
باید قرارداد اجاره شما بررسی شود.
با این حال شما زمانی تکلیف به تحویل کلید دارید که ودیعه را کامل دریافت نموده باشید.
توصیه میکنم تصویر قراردادتان را به یک وکیل نشان بدهید.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

مبلغ کمیسیون اصولی نبوده میتوانید به اصناف املاک و مستغلات اعلام نمایید

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

فسخ قرارداد مانع از دریافت کمیسیون املاک نیست

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
متن قرارداد اجاره باید بررسی شود تا بتوان پاسخ مناسبی ارائه داد

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

سلام و احترام در مورد معنونه ی سوال شما اگر قرارداد را فسخ کنید حق کمیسیون قابل استرداد نیست و دریافت رقم عنوانی مذکور بابت کمیسیون به نظر غیر قانونی است. البته مزیداطلاع در صورت فسخ قرارداد امضا شده مطابق عرف حاکم بر بنگاه‌های املاک، کمیسیون بنگاه را شخصی که قصد فسخ دارد را باید بپردازد

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

بله باید پرداخت شود البته در صورت اثبات تقصیر بعد از پرداخت میتوانید به طرف قرارداد مراجعه کتید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

باید قرارداد اجاره را ملاحظه تا شرایط فسخ وجود دارد یا خیر و در صورت فسخ اصولا وجه قابل استرداد نیست

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام مدارک و مستندات شما باید بررسی شود یا باید در جریان توافقات شما قرار گرفت