مشاوره حقوقی رایگان - اتهام رباخواری

سلام و عرض ادب
آیا این قرارداد ربوی است و مجازات دارد.
این قراداد بین آقای الف به عنوان سرمایه گزار و آقای ب به عنوان کارگزار منعقد می گردد.مبلغ اصل سرمایه 10 میلیارد ریال است که کارگزار میبایست نسبت به فعالیت وسرمایه گزاری در بورس اقدام نماید.کارگزار اصل سرمایه و سود علی الحساب بانکی پنج ماهه به مبلغ یک میلیارد ریال را تضمین و چکی به مبلغ 11 میلیارد به سرمایه گزار تحویل می دهد.هرگونه ضرر و زیان در اثر نوسانات بورس بعهده کارگزار می باشد.
سود حاصل از فعالیت در بورس و خرید و فروش اوراق بهادار به نسبت مساوی 50 درصد بین سرمایه گزار و کارگزار تقسیم خواهد شد.
مدت قرارداد 5 ماهه از تاریخ شروع
سپاس فراوان

پاسخ ها :

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

با سلام قسمت سود 50 درصدی که تعيين شده‌ ایراد ندارد ولی هم قسمت سود مقطوع ایراد دارد ووو هم شرکاء در عقد مشارکت در سود و زیان شریکند

ندا احمدی

سرکار خانم ندا احمدی :

در صورتی که سود به نحو مشخص و دقیق از قبل تعیین شود معامله ربوی است در فرض حاضر سود حاصل از فعالیت به هر میزان به میزان 50 درصد تقسیم خواهد شد لذا ربوی نیست

زهرا بهروزی

سرکار خانم زهرا بهروزی :

موضوع مستلزم مشاوره تلفنی یا حضوری است

تهمینه عزیزی

سرکار خانم تهمینه عزیزی :

با سلام . هر گونه توافق در گرفتن مبلغی مازاد بر مبلغ پرداختی تحت این عنوان ک الف فلان مبلغ را پرداخت نماید و در تاریخ فلان مبلغ بیشترد دریافت دارد طبق قانون ربوی محسوب و جرم است. اما در صورتی که به عنوان تاخیر در تادیه از زمان سر رسید در نظر گرفته شود با رعایت شرایط مجاز است.

راضیه مصطفوی

سرکار خانم راضیه مصطفوی :

سلام خیر غالبا مرجع قضایی معاملات ربوی را بسیار محدود مورد ارزیابی قرار میدهد و نهایتا منتج به مجازات میشود

فاطمه  زارع

سرکار خانم فاطمه زارع :

خیر بنظر ربوی نیست درصورت تماس توضیحات کاملتر ارائه میگردد.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

با توجه به نوسانات بازار بورس، تعیین سود ثابت ایراد دارد .ولی ربوی نیست

ژیلا قهرمانی

سرکار خانم ژیلا قهرمانی :

سلام با توجه به شرایط اقتصادی و نوسانات پیش آمده ربوی نیست

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

سلام ظاهرا ربا است ولی قابل دفاع است

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

نيازمند مشاوره و ملاحظه اسناد است

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

سلام موضوع قابل بررسی می باشد برای راهنمایی بهتر از طریق مشاوره تلفنی دادراه بنده تماس بگیرید

علی زارع آب باریک

جناب آقای علی زارع آب باریک :

با سلام نیاز به دفاعیات جامع دارد