سلام طبق قانون برای تحقق جرم ربا شرایط خاصی لازم است با توجه به توضیحات شما ، جرم ربا محقق نشده است شما میبایست لایحه دفاعیه دقیق تنظیم و به دادگاه ارائه نمایید
در صورت عدم احراز جرم ربا مطابق ماده 595 قانون مجازات اسلامی اعاده حیثیت و افترا علیه خود شاکی متصور است
در صورت اثبات ربا هردو طرف ربادهنده و ربا گیرنده به مجازات حبس و پرداخت جریمه محکوم میشوند
با سلام
شما فعلاً باید در دادگاه اعتراض
ثالث دفاعیات خود را مطرح کنید
اگر مشخص شود بابت ضمانت
بوده دادگاه به ضرر شما حکم
خواهد داد.
مجازات رباخواری در قانون مجازات اسلامی
به شرح ذیل تعیین شده است
هر نوع توافق بین دو یا چند نفر تحت هر قراردادی از قبیل بیع، قرض، صلح و امثال آن جنسی را با شرط اضافه با همان جنس مکیل وموزون معامله نماید و یا زائد بر مبلغ پرداختی، دریافت نماید ربا محسوب و جرم شناخته می شود مرتکبین اعم از ربادهنده، رباگیرنده و واسطه بین آنها علاوه بر رد اضافه به صاحب مال به ششماه تا سه سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و نیز معادل مال مورد ربا بعنوان جزای نقدی محکوم میگردند.
تبصره ۱ - در صورت معلوم نبودن صاحب مال، مال مورد ربا از مصادیق اموال مجهولالمالک بوده و در اختیار ولی فقیه قرار خواهد گرفت.
تبصره ۲ - هر گاه ثابت شود ربادهنده در مقام پرداخت وجه یا مال اضافی مضطر بوده از مجازات مذکور در این ماده معاف خواهد شد.
تبصره ۳ - هر گاه قرارداد مذکور بین پدر و فرزند یا زن و شوهر منعقد شود یا مسلمان از کافر ربا دریافت کند مشمول مقررات این ماده نخواهد بود.
سلام آیا دادگاه در این ارتباط رأی داده است؟ در نظر داشته باشید، با توجه به اصالةالظهور، اصل بر این است که بیع رخ داده است و طرف مقابل که بر خلاف این اصل، صحبت میکند، میبایستی دلیل و مدرک ارائه دهد و صِرف ادعا، مکفی نمیباشد.
دوست عزیز ایشون باید ابتدا رباخواری رو در دادسرا و دادگاه کیفری 2 ثابت کنه بعد در داپگاه حقوقی عنوانش کنه و دادگاه حقوقی این موضوع رو نمیپذیره تا اول ثابت بشه
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.