مشاوره حقوقی رایگان - کوچه بن بست، شهرداری، پروانه ساخت

با سلام
قطعه زمینی بین وراث تقسیم شده که بعد از تقسیم تعدادی از قطعات به صورت قولنامه ای فروخته شده و خریداران هم از طریق اداره ثبت سند گرفته اند.یکی از این قطعات سند دار را من با مشخصات اینکه از سمت شرق کوچه 5 متری بن بست دارد خریداری کرده ام. حالا من هم اقدام کرده ام و برای زمین مورد نظر پروانه ساخت از شهرداری گرفته ام که تمام عوارض شهرداری را هم فروشنده با شهرداری تسویه کرده است من جمله عوارض ماده 101 (تامین سرانه از زمینهای تفکیکی) . حالا یکی از وراث که عموی فروشنده زمین مورد نظر باشد ادعای این را دارد که زمین کوچه مال من است و اجازه رفت و آمد به شما داده نخواهد شد حتی کوچه را هم از طریق درب بسته است. در حالی که یکی از قطعات را هم خودعمو فروخته که طرف مقابل هم سال قبل پروانه ساخت از شهرداری گرفته است.خواهشمند است راهنمایی فرمایید که من اقدام به شکایت مزاحمت و ممانعت از حق علیه طرف را مطرح کنم، یا به موجب سند پروانه ساخت الزام شهرداری را برای رفع مانع خواستار شوم(طبق مواد 101 و 96 قانون شهرداری) یا روش صلح به همراه بقیه همسایگان را مطرح کنم. در ضمن فروشنده زمین در مبایعه نامه قید کرده که کوچه را تحویل می دهد که الان زیر بار این قضیه نمی رود.
با تشکر

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

تملک کوچه بن بست به این صورت است که مالکین ملک های که مجاور کوچه هستند ، می توانند با توافق کوچه را بین خود تقسیم کنند . البته لازم به ذکر است که منظور از مجاورین ، آن خانه های است که درب منزلشان به کوچه باز می شود در صورتی که هر یک از مالکان از حق سو استفاده نماید ، می تواند با مراجعه به دادگاه محل ملک ، دادخواست ممانعت از حق را بدهد .