مشاوره حقوقی رایگان - حقوق ارتفاقی

سلام وقت به خیر
ممنونم از محبت و حوصله پاسخگویی به سوالات حقوقی
سوالی که داشتم در خصوص حق ارتفاق می باشد
زمین کشاورزی من دیوار به دیوار با همسایه ام است که من و سایر زمین های بالادستی حق ارتفاق و عبور از زمین همسایه من داریم
الان من و همسایه ام و تعدادی از مالکان بالادستی طی مصالحه نامه ای میخواهیم راه عبوری را که از وسط زمین همسایه من می گذرد تغییر دهیم و به منتهی علیه زمین همسایه بیاریم که راه جدید راه دائمی و عمومی بشود و حتی امکان تیرگذاری برق و عبور لوله گاز و تاسیسات دیگر نیز باشد و همسایه من تقبل زیرسازی و شن ریزی راه جدید را نیز میکند اما چند نفر از مالکان بالادستی که حدود 500 متر و حتی 1 کیلومتر با این راه فاصله دارند به نوعی مانع تراشی میکنند و همسایه من میگوید که من طبق قانون میتونم مسیر راه خاکی را تغییر دهم چون برای من مشکل ایجاد میکند و مسدود نمی کنم و مسیر جدید بدون مشکلی را تعریف می کنم.
سوال 1 : آیا مالکان بالادستی طبق قانون میتونند مانع تراشی بکنند یا نه؟
سوال 2: آیا طبق قانون همسایه من که راه خاکی از وسط ملک او میگذرد میتواند تغییر مسیر داده و راه جدیدی را تعریف کند؟
سپاسگزارم از محبت شما

پاسخ ها :

محمود ابراهیم زاده

محمود ابراهیم زاده :

استان :

سلام
هر کس در ملک دیگری حق ارتفاقی داشته باشد صاحب ملک بدون اذن صاحب حق نمی تواند مانع آن گردد. تفاوتی ندارد حق چه باشد باید محترم شمرده شود.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

بله . ولی بستگی به نوع و قدمت حق ارتفاق دارد
خیر مگر با توافق همه ذی نفعان