بله تازمانیکه در مالکیت شماست و تخلیه است برعهده خودتان است
بلی
اگر مالک بودهاید بله و تا زمانی که تاریخ مالکیت شما هست باید شارژ را پرداخت کنید اما اگر ملک را فروختهاید مسئولیتی نسبت به پرداخت ندارید
بله درست است
بلی
بله برعهده شما می باشد
بله
با سلام همه واحدها باید شارژ ساختمان را پرداخت کنند و تفاوتی ندارد که در آن ساکن باشد یا نه. طبق قانون تملک آپارتمان هزینه های و شارژ ساختمان به شرح ذیل باید پرداخت شود. ماده 4 قانون تملک آپارتمانها حقوق و تعهدات و همچنین سهم هر یک از مالکان قسمتهای اختصاصی از مخارج قسمتهای مشترک متناسب است با نسبت مساحت قسمت اختصاصی به مجموع مساحت قسمتهای اختصاصی تمام ساختمان به جز هزینههایی که به دلیل عدم ارتباط با مساحت زیربنا به نحو مساوی تقسیم خواهد شد و یا اینکه مالکان ترتیب دیگری را برای تقسیم حقوق و تعهدات و مخارج پیشبینی کرده باشند. پرداخت هزینههای مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار گیرد یا نگیرد الزامی است. تبصره 1 - (الحاقی 1376/3/11) - مدیران مجموعه با رعایت مفاد این قانون، میزان سهم هر یک از مالکان یا استفادهکنندگان را تعیین میکند. تبصره 2 - (الحاقی 1376/03/11) - در صورت موافقت مالکانی که دارای اکثریت مساحت زیربنای اختصاصی ساختمان میباشند هزینههای مشترک بر اساس نرخ معینی که به تصویب مجمع عمومی ساختمان میرسد، حسب زیربنای اختصاصی هر واحد، محاسبه میشود. تبصره 3 - (الحاقی 1376/3/11) - چنانچه چگونگی استقرار حیاط ساختمان یا بالکن یا تراس مجموعه به گونهای باشد که تنها از یک یا چند واحد مسکونی، امکان دسترسی به آن باشد، هزینه حفظ و نگهداری آن قسمت به عهده استفادهکننده یا استفادهکنندگان است. ماده 23 (اصلاحی 17/3/1359) آیین نامه قانون تملک آپارتمانها شرکاء ساختمام موظفند در پرداخت هزینههای مستمر و هزینههایی که برای حفظ و نگاهداری قسمتهای مشترک بنا مصرف میشود طبق مقررات زیر مشارکت نمایند: در صورتی که مالکین ترتیب دیگری برای پرداخت هزینههای مشترک پیشبینی نکرده باشند سهم هر یک از مالکین یا استفاده کنندگان از هزینههای مشترک آن قسمت که ارتباط با مساحت زیر بنای قسمت اختصاصی دارد از قبیل آب، گازوئیل و اسفالت پشتبام و غیره به ترتیب مقرر در ماده 4 قانون تملک آپارتمانها و سایر مخارج که ارتباطی به میزان مساحت زیر بنا ندارد از قبیل هزینههای مربوط به سرایدار، نگهبان، متصدی آسانسور، هزینه نگاهداری تأسیسات، باغبان، تزئینات قسمتهای مشترک و غیره به طور مساوی بین مالکین یا استفاده کنندگان تقسیم میگردد، تعیین سهم هر یک از مالکین یا استفاده کنندگان با مدیر یا مدیران میباشد. تبصره (اصلاحی 30/1/1371) چنانچه به موجب اجارهنامه یا قرارداد خصوصی پرداخت هزینههای مشترک به عهدة مالک باشد و مالک از پرداخت آن استنکاف نماید. مستأجر میتواند از محل مال الاجاره هزینههای مزبور را پرداخت کند و در صورتی که پرداخت هزینههای جاری مشترک به عهدة استفاده کننده باشد و از پرداخت استنکاف کند مدیر یا مدیران میتوانند علاوه بر مراجعه به استفاده کننده به مالک اصلی نیز مراجعه نمایند.
بله
باسلام در نظام حقوقی ایران، تکلیف پرداخت هزینههای مشترک (شارژ) ساختمان پس از تخلیه واحد ملکی به شرح زیر قابل بررسی است: ### 1. مبنای قانونی پرداخت شارژ ساختمان (ماده 5 قانون تملک آپارتمانها) - ماده 5 قانون تملک آپارتمانها مصوب 1343 مقرر میدارد: "هزینههای مشترک ساختمان (مانند نظافت، نگهبانی، تعمیرات عمومی، آب و برق مشاعات و...) به نسبت قسمت مالکیت هر واحد پرداخت میشود." - نکته: این تکلیف مربوط به مالک است، نه مستأجر. بنابراین حتی اگر واحد شما خالی باشد، همچنان به عنوان مالک، مسئول پرداخت سهم خود از هزینههای مشترک هستید. ### 2. استثنائات و شرایط عدم پرداخت شارژ - الف) تصویب در مجمع عمومی مالکان: اگر در مجمع عمومی مالکان تصویب شده باشد که واحدهای خالی از سکنه، مشمول تخفیف یا معافیت از پرداخت شارژ شوند، شما میتوانید به آن استناد کنید. در غیر این صورت، تخفیف یا حذف شارژ خودبهخود امکانپذیر نیست. - ب) قطع کامل خدمات مشترک: اگر ثابت کنید که هیچگونه استفاده از مشاعات (آسانسور، پارکینگ، نظافت و...) ندارید و ساختمان بهصورت رسمی خدمات مشترک را برای واحد شما قطع کرده است، میتوانید درخواست تعدیل شارژ دهید. ### 3. ضمانت اجرای عدم پرداخت شارژ (ماده 11 قانون تملک آپارتمانها) - در صورت عدم پرداخت شارژ، مدیر ساختمان یا هیئت مدیره میتواند از طریق دادگاه حقوقی، علیه شما طرح دعوی کند و علاوه بر دریافت اصل مبلغ، خسارت تأخیر تأدیه (مطابق ماده 522 قانون مدنی) را نیز مطالبه نماید. ### 4. راهکارهای پیشنهادی 1. درخواست صورتجلسه مجمع عمومی: در صورت وجود مصوبه مبنی بر معافیت واحدهای خالی، میتوانید به آن استناد کنید. 2. مذاکره با هیئت مدیره: در صورت تمایل به فروش یا اجاره واحد، میتوانید توافقی برای کاهش موقت شارژ انجام دهید. 3. طرح دعوی تعدیل شارژ: اگر ساختمان خدمات مشاعی (مانند آسانسور، نظافت) را برای واحد خالی ارائه نمیدهد، میتوانید با ارائه مدارک، درخواست تعدیل شارژ در دادگاه کنید. ### نتیجه حقوقی: ✅ شما به عنوان مالک، موظف به پرداخت شارژ مشاع هستید مگر اینکه: - مجمع عمومی مالکان معافیت واحدهای خالی را تصویب کرده باشد. - ثابت کنید که از هیچیک از خدمات مشاعی استفاده نمیکنید. در غیر این صورت، مدیر ساختمان حق دارد از طریق مراجع قضایی پرداخت شارژ را مطالبه کند.
با سلام. بله شما موظف به پرداخت شارژ ماهیانه هستید.
بله
سلام بله
بله تا زمانی که مستاجر نیاوردید به عهده خودتان است
هزینه شارژ چه واحد خالی باشد و چه پر باشد باید پرداخته شود ولی هزینه های آب و گاز و برق محاسبه نمیشود برای واحد خالی
بله بایدپرداخت کنید
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.