اگر حلقه ازدواج را در حکم هبه دانست، به دلیل اینکه شما انتقال دادهاید، لذا رجوع از هبه یا گرفتن پول حلقه از سوی همسرتان، قابل تصور نمیباشد.
اگر هدیه باشد خیر
با توجه به توضیحات خیر
خیر
با سلام خیر چنین امکانی وجود ندارد بهتر است دوستانه مشکل را حل و فصل کنید
بادرود، پرسشگر ارجمند، در این موضوع، باید بر مبنای اصول حقوق خانواده و حقوق مالکیت، به تحلیل وضعیت حقوقی و قضایی شما پرداخت. بر اساس آخرین قوانین جاری و مقررات مربوطه، حقوق مربوط به اموال مشترک و اموال فردی در فرآیند طلاق و جدایی، در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار میگیرد؛ به ویژه در مواردی که اموال به صورت توافقی تصفیه شده است. در خصوص حلقهای که همسرتان برای شما خریدهاند، باید توجه داشت که در حقوق ایران، اموال به دو دسته کلی تقسیم میشوند: اموال شخصی و اموال مشترک. حلقهای که همسرتان خریداری کرده است، در صورتی که بر اساس توافق شما به عنوان هدیه یا امتیاز خاص در زمان ازدواج یا در قالب هدیه ثبت شده باشد، ممکن است به عنوان مال شخصی ایشان محسوب گردد؛ اما اگر حلقه به عنوان هدیه مشترک یا در اثر توافق مشترک به شما داده شده باشد، در این صورت، این حلقه جزو اموال مشترک محسوب میشود. در رابطه با فروش حلقه و قرار دادن پول در بانک، باید تصریح کرد که در صورتیکه این حلقه و پول حاصل از فروش آن، در اثر توافق و رضایت طرفین به صورت آزاد و بر مبنای رضایت طرفین صورت گرفته باشد، حقوق همسرتان در مورد آن محدود میگردد. در حقوق ایران، اصل بر این است که اموال پس از طلاق، بر اساس توافق طرفین و رعایت عدالت و مصالح خانواده، تقسیم گردد. در خصوص امکان شکایت همسرتان، باید توجه داشت که اگر حلقه به عنوان هدیه یا مال شخصی ایشان محسوب شود و به عنوان مال مشترک در نظر گرفته نشده باشد، و شما آن را فروخته و پول را در بانک گذاشته باشید، ایشان حق شکایت برای استرداد حلقه یا پول را نخواهند داشت، مگر اینکه ثابت کنند این حلقه یا پول، جزو اموال مشترک بوده و در راستای منافع مشترک است که در این صورت، ممکن است ادعای مطالبه داشته باشد. همچنین، در مواردی که اموال به صورت توافقی تصفیه شده و مبنای قانونی آن رعایت شده باشد، و این تصفیه در قالب توافقنامه رسمی و معتبر انجام شده باشد، احتمال طرح دعوی یا شکایت به حداقل میرسد، مگر در موارد استثنایی که حقوق اساسی و شرعی طرفین رعایت نشده باشد یا حقوق یکی از طرفین تضییع گردیده باشد. در نتیجه، بر اساس آخرین قوانین جاری، منابع حقوقی، و رویه محاکم قضایی، در فرض مطرحشده، به نظر نمیرسد که همسرتان بتواند برای بازپسگیری حلقه یا پول حاصل از فروش آن در شرایطی که تصرف شما بر مبنای توافق و رضایت طرفین صورت گرفته است، ادعای حقوقی مؤثر و قابل توجهی مطرح نماید؛ مگر آنکه ثابت کند این اموال جزو اموال مشترک است و تصرف شما در آن، خلاف مصالح خانواده و حقوق ایشان است. پیشنهاد میشود در صورت نیاز به دفاع حقوقی کامل و مستدل، با وکیل حقوق خانواده و کارشناسان حقوقی متخصص در این حوزه مشورت کنید تا بر اساس اسناد و مدارک موجود، استراتژی حقوقی مناسبی اتخاذ گردد.
خیر
خیر
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.