مشاوره حقوقی رایگان - راه عبور

با عرض سلام و وقت بخیر
منزل دو برادر در مجاورت یکدیگر هستند یکی از منازل دو راه دارد که یکی از آنها برای عبور و مرور خانوادگی و در ملک برادر دیگر بوده و حتی مواقعی که مستاجر در آن بوده درب کاملا بسته و بلا استفاده بوده با اجازه شفاهی برادر دیگر راهی که در ملکش بوده راه اصلی خانه دوم شده و عبور و مرور کامل از آن جا صورت گرفته حالا برادر دیگر ملکش را فروخته و میخواهد به خریدار جدید نیز اجازه عبور و مرور داده شود اما اجازه قبلی به خاطر یک خانواده بودن داده شده و حالا برادر دیگر اجازه عبور و مرور خریدار جدید که غریبه است را نمیدهد آیا قانونا برادر دیگر میتواند از اجازه‌ای که داده رجوع کند و دیگر به مالک جدید اجازه عبور ندهد یا خیر حق ارتفاق ایجاد شده؟سابقه وجود راه حدودا 30 سال است اما اجازه عبور همیشه برای خانواده بوده نه غیره لازم به ذکر است اگر اجازه داده نشود ملک مذکور بازهم راه برای عبور و مرور دارد که بر روی جاده است و حتی عبور و مرور آسانتر اما مالک ادعای شراکت در راهی که از ملک دیگری میگذرد را دارد؟
ممنون

پاسخ ها :

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام اگر صرفا اذن در انتفاع بوده میتواند منصرف شود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اگر اجازه داده‌اید بابت انتفاع که منتفع شوند می‌توانید رجوع نمایید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و عرض احترام خدمت شما کاربر محترم سایت دادراه این سوال چندین جنبه دارد که هر کدام از ابعاد و جنبه های آن را باید دقیق و کامل بررسی کنیم و سپس نظر قطعی و نهایی دهیم

الهام منتظری

سرکار خانم الهام منتظری :

سلام اگر صرفاً اذن بوده میتواند منصرف شود

نارنجی ثانی    سعید

نارنجی ثانی سعید :

باسلام مستندات باید بررسی شود
مشهد هستید درخدمتم 09155077604

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
با شرایطی امکان دارد
اگر اجازه عبور در قالب اذن ساده بوده باشد امکان رجوع از اذن وجود خواهد داشت

برای ایجاد حق ارتفاق شرایط خاصی لازم است و ظاهرا حق ارتفاق ایجاد نشده است

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی موضوعات چنینی دارای حساسیت فراوانی است که به آن سبب نیازمند برسی اوراق و مستندات و مدارک و نیز گفت و گوی متقابل می باشد لذا در صورتیکه تمایل به کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت با بنده تماس بگیرید تا موارد لازم عرض شود .

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند. تحت شرایطی خاص امکان پذیر است